Ny seger för Rosenqvist

SPORTBLADET

Svensken vann första F3-loppet i regn i Assen

Foto: Felixracing
Loppet på Assen blev Felix Rosenqvists första tävling i regn.

Succé för Felix Rosenqvist i Assen.

Svensken tog flest poäng i hela startfältet.

– Riktigt skönt att få vinna här igen, säger Felix Rosenqvist.

Foto: Felixracing
Felix Rosenqvist jublar efter segern.

Svensken kör i tyska Formel 3 och vann i Assen tidigare i år, men den här gången var det betydligt svårare förutsättningar – det regnade.

Aldrig tävlat i regn

– Jag har aldrig kört i regn i tävlingssammanhang i Formel 3 tidigare, men jag har alltid gillat omväxlande förhållanden och kände på mig att det skulle kunna gå bra när de första dropparna började falla strax innan start – jag har längtat efter regn hela säsongen!

Svensken hade de tre snabbaste varvtiderna i kvalet och startade som trea i det första racet, men eftersom han fick motorstopp i starten föll han tillbaka till 16:e plats. Rosenqvist lyckades göra tio omkörningar och gick i mål som sexa. Det gav honom tre viktiga poäng i mästerskapet och pole position till race två.

Motorn strulade

– Teamet gjorde ett bra depåstopp, även om jag förlorade ledningen under några varv, och vi behöll vår fart även när det torkade upp. Jag kunde dra ifrån resten av fältet och bygga upp en ledning på drygt 30 sekunder, men tyvärr hände något med motorn under de sista varven när banan var som snabbast och jag var till och med rädd att jag skulle behöva bryta, säger han i ett pressmeddelande.

– Som tur var kunde jag ta mig i mål på ett bra sätt, och jag har dessutom lärt mig massor den här helgen.

Felix Rosenqvist tog 14 poäng vilket är flest av alla förare under helgen och han ligger femma i mästerskapet där det nu återstår tre tävlingshelger. Nästa tävling körs på EuroSpeedway Lausitz den 13-15 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport