Annas Motor 30/1

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1 Michael Schumacher

Är officiellt presenterad som Mercedes nya förare. Teamet var först ut med sin presentation, men det var en gammal bil. Ferrari var först ut med att visa den nya bilen. På måndag inleds testerna i Spanien – och därmed går startskottet för F1-säsongen 2010. De enda etablerade team som saknas i Valencia är Red Bull och Force India.

2 Joakim Ljunggren

Enduroföraren ligger trea inför finalen av inomhus-VM och han har chansen att nå en silvermedalj. Det skiljer bara 13 poäng till spanjoren Ivan Cervantes. Ljunggren imponerade även i höstas när han var trea i VM. Finalen avgörs i morgon.

3 Emerson Fittipaldi

Han möter bland annat Stefan Lill-Lövis Johansson, Johnny Herbert, Jaques Laffite, Emanuele Pirro, Marc Surer, och Reine Wisell på Anderstorp den 13–14 augusti. Välgörenhetstävlingen har fått namnet The Race Legends.

4 Nyck de Vries

14-åringen är den nye Lewis Hamilton. Han har skrivit kontrakt med McLaren och har pappa Anthony Hamilton som ny manager. Målet är att holländaren ska bli minst lika bra som Lewis.

5 Marcus Ericsson

Svensken kör en deltävling i GP2 Asia för sitt nya stall i Abu Dhabi den kommande veckan. Blir spännande att se hur han trivs i den nya omgivningen. Det är det enda loppet inför GP2-säsongen.

6 Marcus Grönholm

Han kör svenska rallyt och han gör det för Stobart, Fords B-team, och ska plocka poäng åt dem i mästerskapet.

7 Luca di Montezemolo

Pratar återigen om en alternativ F1-serie. Han vill att Ferrari ska få en större del av intäkterna och han vill helst att man ska få köra med tre bilar. Då hoppas han på Valentino Rossi.

8 Mattias Ekström

För första gången sedan 1987 kommer inte DTM-finalen att köras på Hockenheim, i stället körs den i Shanghai.

9 Bruno Senna

Pengarna verkar sina för Campos F1 och det mesta talar för att de missar samtliga tester inför F1-starten. Även USF1 är försenade, deras bil är inte klar för att köras på bana förrän i slutet av februari, ungefär tre veckor före premiären i Bahrain.

10 Kimi Räikkönen

Gjorde säsongspremiär i Finland, med sin Citroën C4 WRC, men bröt loppet redan på den andra specialsträckan. I en högerkurva gjorde han en miss och körde in i ett träd. Tävlingen var över, men han klarade sig utan skador.

MOTORSTOPP

Denny Hamlin

NASCAR-föraren slet av korsbandet i vänster knä när han spelade basket förra fredagen. Ändå finns fjolårets mästerskapsfemma med i premiären i Daytona om två veckor. Knäet ska opereras först efter säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM