Motorsport

Första förlusten i Ryssland för Flodin

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Svensken blev bara trea
i senaste deltävlingen

Patrik Flodin kunde inte riktigt hänga med i Rally White Nights i Ryssland.
Patrik Flodin kunde inte riktigt hänga med i Rally White Nights i Ryssland.

Den regerande ryske rallymästaren Patrik Flodin har vunnit två av årets deltävlingar i det ryska rallymästerskapet. Men när helgens deltävling i Karelen kördes hade svensken ingen chans att hänga med de snabba ryssarna.

Efter den första tävlingsdagen låg Patrik Flodin och Emil Axelsson på tredje plats i det ryska rallyt. En placering som Flodin inte var helt nöjd med.

– Vi gör verkligen allt vad bilen mäktar med. Dessvärre går det här rrallyt på mycket snabba och raka vägar och där hänger Subarun inte riktigt med Mitsubishibilarna effektmässigt. Så fort det blir lite mer svängar och lite mer tekniskt kan vi knappa in tid, säger Flodin i ett pressmeddelande.

Nära att rulla

Att Flodin gick för fullt var det ingen tvekan om. Det var nära att det gick överstyr redan på rallyts första sträcka.

– Vi kom i full fart på femmans växel. Det gick i 140 kilometer i timmen och bakändan slog i en vall och vi gick upp på två hjul. Jag var helt säker på att vi skulle slå runt och blev nästan förvånad när vi lyckades få ner bilens alla fyra hjul i backen igen, säger Patrik Flodin.

Tyvärr lyckades Flodin inte riktigt få häng på de båda ryssarna Evgenij Novikov och Andrej Zjigunov i täten trots att man testade att ändra inställningarna på bilen.

– Vi provade att sänka bilen och göra lite justeringar, men det blev inte bättre, snarare tvärt om. När vi sedan var inne på service hade vi tappat för mycket så vi beslöt att fortsätta testa lite inställningar inför VM-rallyt i FInland i stället. Vi har gjort vad vi kan och hade inte mer att ge, säger Flodin.

Det blev i stället Novikov som vann, medan Zjigunov blev tvåa. Patrik Flodin körde in som trea och var 41 sekunder efter Zjigunov.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally