Bernie Ecclestone vill ta Formel 1 till New York

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Förhandlar om
ett andra race i USA

Bernie Ecclestone, här i Montreal, utreder möjligheterna för ett F1-lopp i New York.
Foto: AP
Bernie Ecclestone, här i Montreal, utreder möjligheterna för ett F1-lopp i New York.

Bernie Ecclestone är sugen på två F1-lopp i USA. Ett race är redan inplanerat till 2012 och ska köras i Austin, Texas. Men planerna för att köra F1 i New York är inte helt ute ur bilden.

– Vi samtalar. Låt oss se vad som händer, säger Ecclestone till Autosport.

2012 kommer Formel 1-sporten återvända till USA. Det blev inte New York som det först talats om, utan Austin i Texas. Ett avtal är påskrivet, men Bernie Ecclestone har inte släppt drömmen om att rejsa i New York.

Nytt alternativ diskuteras

Det finns ett nytt alternativ som diskuteras, USA kan alltså få två F1-lopp om allt går i lås.

– Det är på väg att hända. Vi samtalar med dem och försöker göra vårt bästa. Låt oss se vad som händer, säger Ecclestone till Autosport.

Kritiska röster har ifrågasatt om loppet i Austin verkligen blir av, det ryktas att ekonomin inte finns för ett sådant evenemang. Men Ecclestone tvivlar inte, enligt autosport.com är han hundra procent säker på att det blir av.

Det har också diskuterats att loppet i Valencia är på väg ut ur kalendern. Mallorca har seglat upp som en tänkbar arrangör för ett GP-lopp, men det avfärdar Ecclestone.

– Det finns ingen diskussion om det, säger Ecclestone som nyligen träffade representanter för Mallorcaarrangören för att tala om deras erbjudande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN