Flera nyheter på Formel 1-bilarna

avAnna Andersson

Teamen har uppdaterat bilarna till Europapremiären

Foto: Lai Seng Sin, AP
Michael Schumachers bil är en av den som genomgått flest förändringar inför loppet i Barcelona.

Europapremiär - det betyder nyheter.

I alla fall för F1.

– Jag utgår i från att vi kommer att vara tre tiondelar snabbare, säger Red Bulls Helmut Marko.

Efter ett par veckors paus sedan loppet i Kina är F1-cirkusen nu på plats i Barcelona för Europapremiären och det betyder precis som alltid att teamen kommer med ett antal nyheter på bilarna, vilket ger en fingervisning om vilka team som kommer att vara med och slåss om VM-guldet.

Nu är det möjligt att se kraftförhållandena mellan teamen och Catalunyabanan är en bra värdemätare. En bil som går bra där går bra på ungefär 80 procent av de övriga banorna.

Red Bull har hittat mer fart

Red Bull som dominerat kvalen under de fyra inledande loppen kommer med en uppdatering som ska ge dem ytterligare tre tiondelar på ett varv.

– Eftersom vi har ett fantastiskt paket är tror vi starkt på att vi kommer att nå vårt mål, att vinna VM, säger Red Bulls konsulent Helmut Marko i tv-programmet ”Sport und Talk aus dem Hangar 7”.

– Ser man till den data vi har, och den är väldigt tillförlitlig, utgår jag i från att vi kommer att vara tre tiondelar snabbare per varv och det är ett bra värde.

McLaren som leder VM har också gjort förändringar, men den största omgörningen står Mercedes för. Nico Rosberg ligger visserligen tvåa i VM, men för den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher har comebacken varit en besvikelse. Han är tia i VM och har inte alls kommit överens med bilen. Den har understyrt och inte passat hans körstil.

Nytt chassi till Schumi

Men nu har Schumacher fått ett nytt chassi eftersom det förra varit småskadat ända sedan premiären. Man har ändrat balansen i bilen och försökt att anpassa den efter hans förarstil.

– I Barcelona tar vi ett större steg framåt än vad vi som var möjligt under inledningen. Men det är inte realistiskt att tro att vi ska slåss om segern i Spanien, säger Michael Schumacher i ett pressmeddelande.

– Det positiva är att jag är extremt motiverad efter en paus på tre år. Jag är väl förberedd för den här stora utmaningen.

VM leds av den regerande mästaren Jenson Button, McLaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1