Guldbonus: 5 000 kr

SPORTBLADET

”... och så får spelarna lite fräscha kläder också”

Foto: Sverige vann kvartsfinalen mot Norge i går med 10–1. Drömfinalen mot Finland närmar sig. Revanschlusten är som tur är stor – för det är knappast pengarna som motiverar.

Det är upplagt för ännu en drömfinal i innebandy-VM.

Tar Sverige revansch på Finland får spelarna en bonus på 5 000 kronor – eller 625 kronor per VM-dag.

– Jo... men det är okej, säger lagkaptenen Karl-Johan Nilsson.

Men en sak i taget.

I går visade sig alla nervösa ord inför kvartsfinalen onödiga. Trots att Norge hade kryssat mot Tjeckien i gruppspelet hade de ingen chans när Sverige växlade upp.

Norske veteranen Runar Snellingen stod för en fenomenal straff, men Sverige gjorde tio mål utan att behöva ta ut sig fullt.

– Vi blir bättre ju längre matchen går. Det känns stabilt bakåt, vilket är viktigt när det drar ihop sig. Samma med mig: jag växte in i matchen och formen är väldigt god, säger Karl-Johan Nilsson som gjorde tre poäng.

Nu möter ni Schweiz i semi. Hur rädda är ni för dem?

– Vi är inte alls rädda, men vet att det är ett väldigt duktigt innebandylag. Vi har haft två tuffa fajter mot dem, först nollsex och så nollåtta då vi vann i sudden.

Drömfinalen nära

I den andra semin ställs Finland mot Tjeckien, vilket borgar för finalen Sverige väntat på i två år. Då, i Prag, föll svenskarna i sudden mot finnarna och nu är de ute efter revansch.

Men blir det så regnar inte pengar över spelarna.

Trots att diskussionerna pågick i veckor landar guldbonusen på 5 000 kronor per person.

”Symbolisk ersättning”

Om man räknar bort uppladdningen och bara går på VM-dagarna innebär det 625 kronor om dygnet extra.

– Det är en symbolisk ersättning som vi är överens om, och så får spelarna lite biljetter och fräscha kläder också, säger Magnus Nilsson, ordförande i Elit- och Landslagskommittén.

Fotnot: Sverige–Schweiz börjar 19.25 och visas i TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy