Längdskidor

Skrällen Jönsson kan vinna cupen

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

”Jag försökte bara att överleva”

Här är jätteskrällen i Kuusamos minicup.

Sprintspecialisten Emil Jönsson kom åtta på dagens millånga klassiska lopp och går nu ut först i morgondagens jaktstart.

– Jag sket i taktik och bara körde. Jag försökte bara överleva och hålla värmen, säger Jönsson till TV4 Sport.

Mitt i debatten om den bitande kylan i finska Kuusamo var det en svensk insats som värmde. Sprinten Emil Jönsson leder helgens minicup, med viktiga världscuppoäng i potten, inför morgondagens avgörande jaktstart.

”En härlig chock”

– Det är en härlig chock. Nu är det bara att bita ihop och ladda om. Jag ska ta en bastu nu och tina upp, sedan är det bara att gå ut och gå på det igen, säger Jönsson.

25-åringen slutade åtta på dagens klassiska lopp och går nu ut först i morgondagens 10 kilometer fri stil, tio sekunder före Alexey Poltaranin.

– Jag kände mig i bra form men man vet aldrig hur det ska gå. Jag sket i all taktik i dag, jag fick så mycket tips, men sket i det och körde bara. Jag försökte bara överleva och hålla värmen, säger Jönsson.

”Svartnade för ögonen”

Svensken öppnade i ett rasande tempot och kunde, trots att han tröttnade lite på slutet, hålla undan till en plats bland de tio främsta.

– Det svartnade för ögonen på slutet. Jag var helt slut och mörbultad. Men det var skönt att jag höll ihop det ganska bra i mål.

– Det är enormt kallt, som att sova i en frysbox. Jag är genomkall ända in i benmärgen.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor