En digital reprisorgie

SPORTBLADET

Lars Nylin: Boxen ett antiklimax

Det gör ont när knoppar brister. Nej, det är inte Tommy Svensson som återvänt med en kollektion Karin Boye i näven. Det är er tyckare som blivit komplett tv-digital. Inledningsvis en dyster upplevelse.

När Canal + i förra veckan sa arrividerci till den analoga världen blev det hög tid att sätta fart på den trilskande digitalboxen.

Oj, ett sånt antiklimax. Utöver just säkrandet av Canal + har installationen resulterat i ynkligt lite av bonusfaktorer i tillvaron.

I går var inget undantag. Reprisorgier på Via­sats alla kanaler liksom på Canal + Sport.

Totalt en ynka kvart nyheter vardera på SVT 24 och TV4+. West Hams reserver mot Chelseas i Viasat 2 var höjdpunkten (drypande ironi) utöver fotbollsgrisarna Savage och Nolan i matchen Blackburn-Bolton.

Varför så lite från Elitserien? Och varför fyller ingen überdigital kanal ut de tomma tablåerna med Superallsvenskan eller Elitserien i bandy?

Men den verkliga gåtan är ändå nada från handbolls-VM i TV4+. Fyran borde givetvis idka fullständiga orgier i lim och liniment när man nu för en gångs skull äger en sport.

Säg så här: Det var knappast för att få ”Pro Bull Riders” jag brottades med den där bibeltjocka manualen från Motorola.

Vass grafik, eminenta bisittare, engagemang. Handboll i TV4 är bra tv. Om Sverige undviker spel som under sista tjugo i går.

Kvällens Anrellare: ”Stefan Liv är fortfarande tät där bak.” Björn Geijer, Sportradion.

Kvällens joker: Åke Unger i ”Celeb Poker”.

”Richter” är normalt inte min kopp te. Men Niklas Hyland jobbar hårt och snömagasinet var både fascinerande (filmen ”Yearbook”) och provocerande (kvasiinslaget om skateboard vs. arkitektur).

Lars Nylin ([email protected])