Handbollen i TV4 är mer som reklam

SPORTBLADET

Det finns tv-sport som ligger på gränsen till reklam. Trav och greyhound hör dit - och handboll i TV4.

Ingen skall visserligen dömas i förväg. Men med tidigare handbollsbevakning i fyran som facit är det ingen vågad spekulation att påstå att sändningarna från Tunisien kommer att sorteras in under rubriken betald annonsplats.

Heja heja svenska laget, fantastiskt, otroligt och allt tänkbart superlativt. Varför, TV4, visar ni bara svenska lagets matcher? Varför, TV4, är ni en del av handbollslandslaget?

TV4, om ni vore den seriösa sportkanal ni påstår er vara, varför bryr ni er då om svensk handboll bara när den kan sälja annonser? Vore ni lika seriösa som exempelvis dansk och norsk sport-tv skulle ni varje vecka visa seriematcher med både damer och herrar, europiska cupmatcher och ni skulle när det är EM och VM sända massor med matcher, inte bara de med hemmanationen.

Nu tror ni att jag är mutad, men icke. Inte ens ett klistermärke har jag fått. Viasat gjorde i går en rejäl uppryckning av "Saturday live". Utmärkt faktafyllt försnack där vi lärde mycket om lagen. Studiodramaturgin var ännu tätare än förra lördagen. Och så Bo Petersson som studiogäst. Som bisiittare är han en mumlande katastrof, i studio alltid pedagoisk och tydlig i sin kritik. Fortsätt så här så utmanar ni snart Canal+.

I natt spelade svenska fotbollslandslaget mot Sydkorea. Om ytterliga några dagar mot Mexiko. Ingen svensk kanal sänder...

Eurosport 2, för första gången kändes tablån som just det komplement till ettan den sades skulle bli. Men inga svenska kommentatorer, det lär dröja minst ett år innan vi får det.

Håll i er del två. Åke Unger var exemplarisk i veckans FA-cupvisning. Informativ, pauserde ofta, lät bilden tala, inga dumskrik. Och Jonas Wirmola, den perfekte bisittare som bara pratar när något som inträffar skall analyseras.

Bäst

Sämst

Frank Östergren