Villa-Lidköping vann seriefinalen

SPORTBLADET

Storseger för Västerås mot Sandviken

Lidköping

Villa-Lidköping vann seriefinalen mot Edsbyn med 7-6, men höll på att ställa till det för sig.

- Vi slutade spela bandy, men i 80 minuter var det en underbar match, sade Villa-tränaren Per-Anders Gustafsson.

Även Västerås vann (7-3 mot Sandviken) och delar därmed serieledningen med Villa-Lidköping.

Villa-Lidköping tappade 7-2 till 7-6 under de sista nio minuterna i seriefinalen hemma mot Edsbyn - men lyckades hålla undan.

De 3 302 åskådarna runt Isstadion i Lidköping hade redan räknat hem två nya poäng. Efter en spelmässigt jämn första halvlek (1-1) kom fartfyllda Villa ut med ruskig energi i andra halvlek.

1-1 förvandlades till 5-1 på 14 minuter. De regerande svenska mästarna Edsbyn hade inte en chans att hänga med när Villa satte hög press och

skruvade upp tempot.

- Villa var riktigt bra. Spelade snabbt och satte press på oss. Vi hamnade i tidsnöd och gjorde flera individuella misstag, sade Edsbyn-tränaren Ola Johansson.

Och det var hörnskyttet som talade.

Tre raka hörnmål på sex minuter genom i tur och ordning Daniel Andersson (målvaktsretur), Martin Arvidsson och Pär Gustafsson innebar 5-1.

- Härligt att få sådan utdelning på hörnskyttet. Vi går upp och pressar dom högt och stressar Edsbyn till misstag som skapar hörnor, sade

Villas VM-debutant Johan Andersson som dessutom gjorde sin 100:e match i hemmadressen.

Edsbyns världsmästare Kimmo Houtelin reducerade på hörna. Men Ari Holopainen slog in en straff till 6-2 i den 66:e minuten och Mattias Nilsson gjorde 7-2 på friläge sex minuter senare och saken var klar.

Trodde alla.

- Gjorde vi också, men vi slutade ju spela bandy. I 80 minuter var det en kanonmatch, men slutet pratar vi tyst om, säger Villa-tränaren

Per-Andersson Gustafsson med ett leende.

Edsbyn chansade och flyttade upp folk. Villa backade hem och började redan tänka på söndagens bortamatch mot Hammarby - och så stod det 7-6.

- Synd att inte domaren la till en minut, sade Ola Johansson.

Västerås toppar elitserien efter en imponerande bortavinst på Jernvallen i Sandviken.

VSK, utan avstängde Patrik Anderbro, vände 0-2 till seger med 7-3 tack två mål vardera av Michael Carlsson (som inte kom med i VM-truppen) och norrmannen Christer Lystad.

Även Broberg fortsätter att överraska.

Söderhamnslaget, som gör sin första elitseriesäsong, ligger bara en poäng efter ledande Västerås tack vare sin tredje seger av fem möjliga. Boltic-Göta besegrades med 5-4, efter en sen vändning av Stefan Larsson och Mika Mutikainen.

Det sämsta var dock publiksiffran. Bara 1 400 personer hade kommit till Hällåsen.

Det tippade topplaget Hammarby räddades än en gång av sin notoriske målskytt David Karlsson.

Segern mot Sandviken i onsdag följdes upp med 4-4 borta mot Vetlanda. "Bajen" låg under med tre mål när det återstod dryga tio minuter av matchen, men då såg Göran Rosendahl till att reducera innan David Karlsson slog in både 3-4 och 4-4. Därmed har målkungen gjort mål i 19 raka matcher och sammanlagt 48 mål under säsongen.

TT