Barndomsvännerna lurade Larsson på seriesegern

SPORTBLADET

Villa ”bara” tvåa – trots seger mot Vänersborg

Uppväxt i Vetlanda, målvakt i Villa Lidköping.

Joakim Larsson, 26, var på väg mot serieseger i södra allsvenskan - men barndomspolarna från Småland såg med sin seger i Västerås (2-0) till att Villa fick nöja sig med en andraplats.

– Jag trodde inte att de skulle mäkta med att vinna serien, att de skulle vinna borta mot VSK. Men Andreas Bergwall lyfter det laget, säger Larsson.

Foto: STJÄRNGLANS Joakim Larsson, Villa, är på väg att ta en plats i den svenska VM-truppen i bandy. Men någon serieseger i södra allsvenskan blev det inte.

Under torsdagen togs såväl Larsson som Bergwall ut i 25-mannatruppen till VM i ryska Kazan. Bergwall är uttalad förstemålvakt. Larsson får tampas med Edsbyns Anders Svensson om den andra målvaktsplatsen i den slutgiltiga VM-truppen.

– Anders Svensson har rutin från stora matcher, Joakim Larsson har bättre utkast än både Bergwall och Svensson, jämför förbundskaptenen Kenth Hultqvist de båda målvakterna.

Kom ”hem” – och vann

Joakim Larssons Villa Lidköping vann trettondagens västgötaderby mot Vänersborg med 6-4. Villa ledde med 3-1 i paus och höll ifrån i andra halvlek.

För Larsson var segern speciell, förra säsongen vaktade han Vänersborgs mål - en mellanstation på vägen mellan Vetlanda och Lidköping.

- Vi spelade bra och kunde vunnit större om vi inte bränt så många chanser. Trist att segern inte räckte till förstaplatsen, men det ser ändå bra ut inför fortsättningen. Vi har fått ihop ett kanonlag och spelar rolig, publikvänlig bandy. Det är det jag tycker att man ska sträva efter som lag, säger Joakim Larsson.

- Jag tror att vi har en bra chans att lyckas i Elitserien. Det ska bli spännande att se hur långt vårt spel räcker mot de bästa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy