”Han vill vara med Anna på sjukhuset”

Öhling Norberg struken från tävlingen

avMalin Wahlberg, Patrik Brenning

SPORTBLADET


BOLZANO/STOCKHOLM. Victor Öhling Norberg står över onsdagens världscuptävling i Innichen.

Skicrosstjärnan har tagit beslutet för att istället vaka vid flickvännen Anna Holmlunds sida på sjukhuset.

– I sådana här lägen är det bra att ha personer man är nära hos sig. Om man hör röster man känner igen, säger sportchefen Joar Båtelson.

Foto: BILDBYRÅN

Det var i måndags, under ett träningsåk inför tävlingen i italienska Innichen, som Anna Holmlund kraschade. 29-åringen slog i huvudet i fallet och flögs till sjukhus i Bolzano där hon sedan dess vårdats för skallskador.

”En allvarlig situation”

Svenskan har hållits nedsövd och de senaste rapporterna är inte positiva.

– Det är en allvarlig situation och allmänt sett när man ser den här typen av skador finns det stor risk att man får bestående men, sa landslagets sportchef Joar Båtelson på tisdagskvällen.

Pojkvännen Victor Öhling Norberg, själv åkare i landslaget, väljer nu att avstå onsdagens tävling för att stanna kvar vid flickvännens sida på sjukhuset.

”Vill vara med Anna”

– Han tävlar inte för att han vill vara med Anna på sjukhuset. I sådana här lägen är det bra att ha personer man är nära hos sig. Om man hör röster man känner igen, säger Joar Båtelson.

På plats finns också Anna Holmlunds föräldrar som flög ner under tisdagen.

Samtidigt som landslagsledningen väntar på fler rapporter från sjukhuset har de också försökt förbereda övriga landslagsåkare för tävling.

– Vi har en stark stab kring laget som ska tävla.

Tävlingen inleds klockan 13:30 och sänds av SVT samt Eurosport.