”Inne i en liten bubbla och myser”

Foto: TT
SPORTBLADET

För en vecka sedan fick höjdhopperskan Ebba Jungmark och handbollsspelaren Andreas Nilsson en son.

Nu berättar paret för Göteborgs-Posten om lyckan – och om det blir en höjdhoppare eller handbollsspelare.

– Det blir nog en basketspelare, säger Jungmark till GT.

Två och en halv vecka för tidigt föddes förra måndagen en pojke med onekligen bra idrottsgener, där mamman är höjdhopperskan Ebba Jungmark, 30, och pappan är landslagsspelaren i handboll, Andreas Nilsson, 27.

Sonen föddes så tidigt att Nilsson, till vardags i i ungerska storlaget Veszprem, inte hann fram till födseln på BB i Varberg.

– Vi hade spelat mot Kielce i Polen i Champions League på söndagen. Så ringde Ebba på måndagsmorgonen och berättade att vattnet hade gått. Två timmar senare var han ute, berättade Nilsson för Sportbladet för några dagar sedan.

– Det slår allting jag varit med om. Jag har aldrig varit så stolt och glad i hela mitt liv.

En ny idrottsstjärna är född?

– Han har hyfsade gener i alla fall. Förutsättningarna finns, haha, säger Nilsson.

Åtta dagar gammal har idrottsparets pojke fått ett namn: Linus. Och i en intervju med GT berättar idrottsparet om den första veckan som föräldrar.

– Det är jättemysigt. Vi är inne i en liten bubbla och myser. Det har gått en vecka nu och vi börjar få in lite rutiner, säger Jungmark till tidningen.

– Vi är båda stolta föräldrar. Han är så himla snäll, han äter, sover och bajsar och är vaken på natten och vill umgås, fortsätter hon.

”Blir nog en basketspelare”

På GT:s fråga om det är en blivande höjdhoppare eller handbollsspelare svarar Jungmark:

– Han blir nog lång och smal av sig. Vi tror att han blir en basketspelare. Men jag ska försöka skola in honom i friidrotten, för det är så bra allmänträning.

– Vi får väl se vad han är intresserad av också, säger Nilsson.

Ebba Jungmark siktar på att vara tillbaka på tävlingsbanan igen till SM i augusti nästa år, med det stora målet OS i Tokyo 2020. Men innan det väntar en helt ny vardag som mammaledig.

– Det känns jättekonstigt. Tidigare hade man fullspäckade dagar hela tiden. Nu följer man bara hans krav. Man får anpassa sig, säger Jungmark till GT.

ARTIKELN HANDLAR OM