Titeln säkrad – Lewis Hamiton fortsätter gasa

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

För två veckor sedan säkrade han titeln.
Men Lewis Hamilton släpper inte på gasen.
– Jag kommer att trycka på, på samma sätt, säger han.

Lewis Hamilton inledde med att vara snabbast under träningarna inför Brasiliens GP i Formel 1. På den första träningen körde han dagens snabbaste varv (1.09,202) och slutade före sin Mercedeskollega Valtteri Bottas (1.09,329). Under andra träningen var förhållandena de samma, Hamilton var kvickast med 1:09.515, Bottas en halv tiondel långsammare (+ 0,048).

– Det var en bra dag, det var spännande att komma hit nu när bilarna är så mycket snabbare jämfört med tidigare. Det är fysisk krävande och det är fantastiskt, dessutom var det rätt varmt, säger Hamilton.
– Vi körde igenom både längre och kortare stinter, men tyvärr så håller inte däcken speciellt bra, bara ett eller två varv på de korta stinrerna. Vi hann med det vi skulle, men det känns som om det kan bli riktigt jämt den här helgen.

Lewis Hamilton snabbast inför Brasiliens GP i Formel 1

För två år sedan valde Hamilton att ta det lite lugnare i de avslutande loppen efter det att han säkrat VM-titeln, men den gången använde hans teamkollega Nico Rosberg Hamiltons mer avslappnade attityd till att ta ett grepp om den kommande säsongen. Rosberg avslutade 2015 med tre segrar och inledde med att vinna fyra lopp till 2016 och på lägga grunden till fjolårets titel.
– Nu i efterhand måste jag definitivt säga att jag inte hade samma fokus efter det att jag vunnit titeln 2015 som jag hade under säsongen, säger Hamilton till Bild.
– I den situationen vill jag inte hamna en gång till.

Hoppas på regn

Under fredagens träningar till Brasiliens GP körde även Red Bulls Daniel Ricciardo bra. Han slutade trea på det andra passet, men han har återigen gjort ett motorbyte och kommer att flyttas tillbaka minst tio platser i starten av söndagens lopp.
– Detta är ingen bana där vi har dominerat tidigare så det känns bra att vi kunde hålla jämna steg med Ferrari, säger han.
– Nu hoppas jag på regn till kvalet så att jag kan slåss om pole position. Jag vet inte var jag ska starta med tanke på den bestraffning jag har med mig, men målet är att stå på plats elva på gridden.
För Marcus Ericsson var det en något tyngre dag på jobbet. Efter det första passet fick han se sig slagen av Ferraris juniorförare Charles Leclerc, som rattade Saubers andra bil och på den andra träningen var körde han in i skyddsräcket i kurva elva och även om han kunde köra vidare var däcken förstörda och till slut var han något långsammare än sin teamkollega Pascal Wehrlein.

– Under det första passet hade vi problem med bakvingen och tappade lite tid, men bilen kändes bra. Det andra passet startade bra, men tyvärr tappade jag bilen när jag skulle trycka på för en bra tid och den slog i barriären. Det var tillräckligt mycket för att det skulle bli en del skador på bilen, säger svensken.

– Det var en ganska rörig dag, men balansen i bilen var bra och jag har en bra känsla.

Kvalet till Brasiliens GP startar i morgon lördag klockan 17.00

Läs F1-bloggen för de senaste snackisarna inom Formel 1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM