Thobias Montler

Thobias Montler efter utspelet: ”Avundsjuk”

Av: 

Erik Karlsson

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Eusebio Cáceres ville ”se världen brinna” när han testat Nikes nya längdhoppssko för han tyckte den var som att hoppa med fjädrar.

Svenske längdstjärnan Thobias Montler har varit en av de första som hoppat med skon under året.

– Hade man fått så mycket gratis hade jag inte gjort några 7,85-tävlingar, säger han.

Thobias Montler har faktiskt bättre insyn än de flesta när det kommer till nästa omtalade tävlingssko från skoföretaget Nike. Han var nämligen med och testade fram skon ända från prototypstadiet.

– Jag blev nog inte lika chockad över resultatet som Cáceres blev av den anledningen. Det är ganska stor skillnad på hur den här känns jämfört med den förra som hade lite mer sprintkänsla. Den förra fanns dessutom på marknaden länge så det är klart att man känner en skillnad.

”Alla sitter på samma sak nästa år”

Han ville ”se världen brinna” och tycker det var som att hoppa med fjädrar?

– Fjädrar... jag vet inte. Jag tycker inte mina resultat visar att jag är på en helt ny nivå.

– Alla sporter går framåt och nästa år sitter alla andra märken med samma teknologi om det är vad man vill. Produktutveckling sker alltid sen ska det alltid vara utövaren som gör prestationen, säger Montler.

Han pekar på att längdhoppets två främsta just nu, greken Miltiadis Tentoglou och kubanen Juan Miguel Echevarría, hoppar i Adidas respektive Puma.

– Asics kanske inte ligger i samma framkant, det kan nog finnas lite avundsjuka, säger Montler apropå spanjorens utfall.

Inte rädd för rekordinflation

Intervjun görs innan Letesenbet Gidey slår det andra världsrekordet på 10 000 meter på två dagar. Men Thobias Montler är inte rädd för en inflation av rekord och prestationer som inte tas på allvar.

– Nej det tycker jag inte. Alla, även jag själv, gör mitt allra yttersta ett OS-år så resultaten kommer att gå upp. Sen om det är till världsrekordlängder (Mike Powell, 8,95) det låter jag vara osagt, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

”Dejan inser att det inte alls var bra”

ÄMNEN I ARTIKELN

Thobias Montler

Friidrott

Nike