ATP (Tennis)

Stoppas från OS: ”Dåligt beteende”

Benoit Paire ratas av Frankrike: ”Bryr mig inte”

Av: 

Andreas Käck

Foto: Hannah Peters / Getty Images AsiaPac

SPORTBLADET

Han är en av fransk tennis största stjärnor.

Men Benoit Paire, 31, stoppas från att delta i OS.

Anledningen: ”Upprepat och väldigt dåligt uppförande”.

Benoit Paire har länge varit en kontroversiell figur inom topptennisen. Fransmannen är en av världens bäste spelare – när han väl lägger manken till. Men allt som oftast ser vi honom tappa såväl humör som motivation under matcherna.

Potentialen har alltid funnits där, men trots tio år på högsta nivå har han ”bara” vunnit tre ATP-titlar – bland annat i Båstad 2015.

”Bryr mig inte”

På senare tid har Paire tappat motivationen. De strikta coronarestriktionerna gör att han inte längre tycker det är roligt att spela, och hittills i år har han förlorat nio av tio matcher.

– Jag bryr mig verkligen inte längre. Jag har totalt tappat min motivation. Corona gör det vardagliga livet till ett helvete, och det är likadant på tennisbanan, har han nyligen sagt, enligt TT.

Spottade mot domare

I Argentina Open häromveckan skapade han rubriker för att till synes ha förlorat en match med flit och skickat ett spottloska mot huvuddomaren.

Nu meddelar det franska förbundet att Benoit Paire utesluts från OS i Tokyo i sommar. Han är just nu den fjärde bäste fransmannen med sin 35:e plats på världsrankningen, men trots detta kommer han alltså inte att få spela i OS.

Enligt TT lyder motiveringen så här:

”Upprepat och väldigt dåligt uppförande”.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Ändrar OS-mottot efter 127 år

ÄMNEN I ARTIKELN

ATP (Tennis)

Tennis

Sommar-OS