Skidskytte

Öberg tog ny pallplats – rycker i totalen

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Det blev ingen ny seger – men väl en ny pallplats.

Hanna Öberg slutade trea i jaktstarten och tog den tionde svenska pallplatsen den här säsongen.

– Jag fick kämpa mentalt, säger Öberg till SVT.

Hanna Öberg hade tagit tre segrar i Kontiolax inför söndagens jaktstart. Där gick svenskan ut i en tiosekundersledning före fransyskan Anais Chevalier-Bouchet. Där bakom jagade bland andra Elvira Öberg och norska stjärnorna Marte Olsbu Röiseland och Tiril Eckhoff.

Efter att ha skjutit fullt i det första skyttet hade Öberg dock drygat ut sin ledning till 30 sekunder. Svenskan bommade ett skott i det andra liggande skyttet, men behöll ändå sin ledning ut från vallen, tio sekunder före Röiseland som sköt fullt.

Tionde svenska pallplatsen

Norskan gick ikapp Öberg inför det tredje skyttet och där stod båda för en bom. Det släppte in Tiril Eckhoff i matchen och trion gick ut tillsammans på de fjärde varvet.

Allting skulle därmed avgöras i det sista skyttet och där var det Eckhoff som var starkast. Norskan sköt fullt medan Öberg och Röiseland drog på sig varsin bom och fick göra upp om andraplatsen i spåret.

Öberg orkade inte hota Röiseland och det blev en tredjeplats för svenskan. Det är Öbergs fjärde pallplats på fem tävlingar så här lång i världscupen och den tionde svenska pallplatsen för svensk del.

– Jag känner att jag är ganska trött, kanske mest mentalt. Jag har kämpat i dag, men det är ändå väldigt bra att jag håller mig kvar på pallen, säger Öberg till SVT.

Skottheim i tårar

Öberg leder nu världscupen överlägset före Röiseland efter de två första helgerna och har redan kört in en halv miljon kronor bara i prispengar.

Johanna Skottheim gjorde på nytt en bra tävling och slutade femma. Hon är nu trea i den totala världscupen och Elvira Öberg, som slutade åtta i söndagens tävling, är femma.

– Det så coolt! Jag ser mig inte som så här bra själv. Förra helgen var så oerhört bra och nu har det gått fyra tävlingar och jag är fortfarande kvar där uppe. Jag hoppas att det fortsätter så här, säger Skottheim. 

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Hanna Öberg.
Hanna Öberg.
Publisert:

LÄS VIDARE

PLUSBETYG: ”Bär laget – respekt!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte