Besökte gynekologen – hittade extra kroppsdel

Skidskytten Tiril Eckhoff.
Skidskytten Tiril Eckhoff.

Tiril Eckhoff, 30, har haft problem med återkommande urinvägsinfektioner.

Vid ett besök hos gynekologen upptäcktes varför:

Den norska skidskyttestjärnan har en extra kroppsdel.

Tiril Eckhoff har i flera år haft problem med urinvägsinfektioner. Senast i augusti tvingades hon ställa in sin medverkan i den norska tävlingen Blinkfestivalen. Då hade smärtan blivit så stor att hon kräktes och svimmade i badrummet. Något Eckhoff berättat om i podcasten Kant ut.

”Måste kolla upp”

Där delade hon även med sig av sitt besök hos gynekologen.

Vid undersökningen upptäcktes det att Eckhoff har ett extra njurbäcken, något som kan resultera i upprepade urinvägsinfektioner.

– Om du är en kvinna mellan 25 och 69 år måste du kolla upp det för du kan hitta otroligt mycket konstigt. Du kan kontrollera om du är frisk eller eventuellt ta reda på om du har en extra kroppsdel som jag har, säger hon i podcasten.

”Ansiktet utåt”

Eckhoff tävlade nyligen i sommar-NM (norska mästerskapen) – där hon tog sitt första NM-guld på sex år – och bekräftade då den extra kroppsdelen för Dagbladet.

– Ja, jag är lycklig över att ha ett extra njurbäcken, så nu får jag vara ett ansikte utåt för det, säger hon till tidningen.

Eckhoff har totalt sex VM-guld – ett individuellt och fem stafettguld – samt ett OS-guld i stafett.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.