Motorsport

Mick Schumacher debuterar i F1 på Nürburgring

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Mick Schumacher debuterar i Formel 1.

Michael Schumachers son kör för Alfa Romeo på tyska Nürburgring.

– Jag är överväldigad över att få den här möjligheten, säger 21-åringen.

Michael Schumacher vann fem segrar på tyska Nürburgring under sin karriär i F1. Fler än någon annan.

Efter ett uppehåll sedan 2013 ska F1 nästa helg gästa banan igen och då finns återigen en Schumacher med i fredagens resultatlista. Mick Schumacher ska köra den första fria träningen för Alfa Romeo. Det är hans debut under en tävlingshelg i Formel 1.

– Det faktum att min debut under en F1-helg kommer att äga rum inför publik på Nürburgring gör detta ännu mer speciellt för mig, säger Mick Schumacher in ett pressmeddelande.

Mick Schumacher kör för Alfa Romeo

Mick Schumacher vann EM i Formel 3 2018, tog en plats i Ferraris förarakademi 2019 och debuterade samma år i Formel 2. Han fick även chansen att testa en F1:a för Alfa Romeo under ett test i Bahrain förra året och i år har han fortsatt att tävla i mästerskapet under Formel 1. Under den senaste månaden har han klivit fram som en av mästerskapets absolut bästa förare. Han avslutade förra helgen i Ryssland med en seger och en pallplats i och leder mästerskapet när bara två tävlingshelger och fyra lopp återstår av säsongen.

Nu får han dessutom chansen att ta över Antonio Giovanazzis Alfa Romeo under fredagens första pass, träningspass i F1, därefter återtar italienaren cockpit.

– Under de kommande tio dagarna ska jag förbereda mig så bra jag kan, så att jag kan göra det bästa möjliga jobbet för teamet och samla viktig data inför helgen, säger Mick Schumacher.

Målet är Formel 1

Den unge tysken har hela tiden varit tydlig med att målet är satt ta sig till Formel 1, till det mästerskap där hans pappa vann 91 GP-lopp och sju VM-titlar - något som fortfarande är rekord.

En seger i Formel 2 skulle mycket väl kunna lägga grunden för att Mick Schumacher kör Formel 1 2021 och det är troligt att han i sådant fall gör det för Alfa Romeo, som har ett uttalat samarbete med Ferrari och släpper en av sina platser till en förare från Ferraris akademi.

Mick Schumacher tar steget in i Formel 1.
Mick Schumacher tar steget in i Formel 1.

– Det är ingen tvekan om att Mick är en av de största talangerna som finns i våra supportserier och det bevisar även de senaste resultaten, säger Alfa Romeos teamchef Frederic Vasseur i samma pressmeddelande.

– Det är tydligt att han är snabb, men han är också oerhört jämn och mogen bakom ratten. Det är två saker som kännetecknar en mästare. Hans utstrålning och hårda arbete det senaste året har imponerat på oss och vi ser fram emot att återigen arbeta med honom, denna gång på Nürburgring.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Från olyckan till Formel 1

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Mick Schumacher

Michael Schumacher