Hanna Öberg och Jesper Nelin vinner stafett-guldet

Säsongsavslutningen i Östersund kunde inte ha blivit bättre för Hanna Öberg och Jesper Nelin.

De tog ännu ett SM-guld efter en överlägsen insats i singelmix-stafetten på söndagen.

Samtidigt gjorde elitparaidrottaren Zebastian Modin en historisk SM-start i loppet.

Jesper Nelin blev svensk mästare i sprint i fredags. Hanna Öberg är svensk mästarinna efter i masstarten i lördags. Och nu är de mästare i singelmix-stafett också. En skön revansch, enligt Hanna Öberg.

– Jag har haft struligt med skyttet de senaste veckorna, så bekräftelsen att jag faktiskt kan skjuta bra betyder mycket, säger hon i Sportbladets sändning av loppet.

Hon och Jesper Nelin skapade en rejäl lucka till jagade lag bestående av Elvira Öberg och Peppe Femling samt Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen. Det var aldrig ens frågan om att de skulle hota Nelin/Öbergs seger, även när Nelin i det sista skyttet var tvungen att använda alla tre extraskott.

Han gick nämligen i mål 43.6 sekunder innan Peppe Femling, som tog silvret, och sex sekunder senare knep Stenersen bronset för laget.

Stina Nilsson och Tobias Arwidsson hamnade precis utanför pallen – på fjärde plats.

Zebastian Modin gjorde historisk start

Från världseliten i skidskytte och längdskidåkning inom parasporten deltog Zebastian Modin i lag med Nicolina Lindqvist. En historisk start, då man normalt inte får göra starter utanför de egna klasserna inom skidskyttet som parasportare. Men ett undantag gjordes för Modin.

Laget blev 13:e av ett 20-tal lag i stafetten som genomfördes med specifika förutsättningar, som ledsagare i spåren och ljud-utrustning som möjliggör skyttet.

Inför loppet sade Modin själv att möjligheten att tävla var ett positivt initiativ för paraidrotten, men han hade inte som mål att fajtas om papplatserna.

– Jag är inne i en utvecklingsfas i mitt skidskytte och har inte alldeles för höga förväntningar. Men när Biathlon Östersund, som jag representerar, hörde av sig och frågade om jag ville köra så var jag självklart positiv, sa han till svenska skidskytteförbundet inför helgen.

Zebastian Modin tävlar vanligtvis i klass B1, för personer med ingen, eller näst intill ingen syn.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.