Nationalsångsfiaskot förvånade Sverige

Sverige radade upp sig för att lyssna till tonerna av Du gamla, Du fria.

I stället möttes laget av ett enda stort discodunkande.

Efter flera sekunders förvåning rullade till slut nationalsången.

Sverige kliver i kväll in i handbolls-VM mot reservnationen Nordmakedonien.

Nordmakedonien fick för två dagar sedan beskedet om att anlända till Egypten efter att Sveriges tilltänkta premiärmotståndare, Tjeckien, tvingats hoppa av på grund av flertalet coronafall i truppen.

När de båda nationerna gjorde sig redo för avkast på Kairostadion i den egyptiska huvudstaden möttes de av förvåning.

När blågult radade upp sig för att ta del av Du gamla, Du fria blev det fel från arrangören. Svenskarna möttes i stället av ett enda stort discodunkande i cirka tio sekunder innan nationalsången till slut började rulla. Då rullade kameran på vänsternian Jonathan Carlsbogård och målvaktsstjärnan Andreas Palicka.

Palicka såg mest irriterad ut medan VM-debutanten kunde kosta på sig ett litet leende.

Efter en trevande start kopplade Sverige greppet om VM-premiären. En ledning med tre mål 7–4 efter en period då Kiril Lazarov, Nordmakedoniens veteran, missat tre avslut.

Motståndarna kom ikapp till vid 9–9, men efter det kunde Sverige rycka igen och gå till halvtidspaus med 16–11 efter bland annat sex mål av vänstersexan Hampus Wanne. Imponerande av Tysklandsproffset, Flensburg, som suttit i karantän inför VM på grund av covid i familjen.

Till slut blev det hela 32–20 till Sverige efter en mycket fin insats.


FÖLJ VM-PREMIÄREN DIREKT!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.