SHL Svenska hockeyligan

Finske VM-stjärnan Mikael Ruohomaa klar för Leksand

Av: 

Tomas Ros

Hans Abrahamsson

Felix Pettersson

Mikael Ruohomaa.
Mikael Ruohomaa.

SPORTBLADET

Leksand har gjort klart med en ny förstacenter.

Precis som Sportbladet kunde avslöja ansluter nu VM-spelaren Mikael Ruohomaa, 32, som gjorde två poäng i Finlands VM-final mot Kanada i våras.

– Jag ser mig själv som en spelfördelare där ute på isen, säger Ruohomaa i ett pressmeddelande.

Ingen sommarvila för sportcheferna i SHL.

De sista penseldragen och värvningarna ska utföras så att truppen orkar med en lång säsong i SHL och för en del lag i CHL.

Leksand har jagat en förstecenter, som flera lag gör.

Och nu har man alltså gjort klart med den meriterade finländaren Mikael Ruohomaa, som spelat de tre senaste säsongerna i KHL och snittat 0,7 poäng. Förra säsongen var han bäste poängplockare för Sibir Novosibirsk.

”Många vill ha honom”

Skellefteå har också visat intresse för VM-spelaren som gjorde tre poäng för Finland i turneringen i Riga 2021. Bland annat var han framträdande i finalen mot Kanada med ett mål, 1–0, samt en assist till 2–1-målet som kunde blivit matchavgörande. I stället så vände Kanada finalen och vann i sudden death.

Ruohomaa ses som en ersättare för Marek Hrivik och på en snabb skiss över Leksands lagbygge kan han tänkas bilda kedja med Carter Camper samt nye Justin Kloos. Nils Åman eller Patrik Zackrisson kan tänkas centra en andrakedja med nye Max Veronneau samt Carter Ashton.

– Mikaels styrkor ligger i sitt utmärkta spelsinne och passningsskicklighet. Han är även en stark skridskoåkare och kommer hjälpa oss i spelet med puck över hela banan, säger Leksands general manager Thomas Johansson i pressmeddelandet.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

SHL Svenska hockeyligan

LÄS VIDARE

Hrivik: Har ouppklarade affärer med Leksand

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Leksands IF