Hegerfors: ”Då ringde Tommy alltid upp mig”

Tommy Engstrand.
Tommy Engstrand.

Tommy Engstrand gick bort 81 år gammal.

Sportbladet pratade med gamla branschkollegor till sportjournalisten.

– Alltid när jag var som sämst så ringde han mig och ville kolla hur det var med mig, säger Arne Hegerfors.

Den numera pensionerade sportjournalisten och kommentatorn Arne Hegerfors, 79, tog nyligen emot den sorgliga nyheten.

– Det är klart att man tog emot beskedet med bestörtning, sorg och saknad. Han var ju en väldigt god kamrat. Jag vet ju att han har haft besvär med kol och sånt där trots att han inte rökte. Han hade besvär med sina luftrör och har haft besvär med sin hälsa helt enkelt, säger han till Sportbladet.

Har ni varit i kontakt på sistone?

– Ja, det har vi varit. Åtminstone några gånger i månaden har vi talats vid. Det har inte varit den tätaste av kontakter men vi har haft kontakt hela tiden. Han har varit väldigt omtänksam. Alltid när jag var som sämst så ringde han mig och ville kolla hur det var med mig.

Arne Hegerfors och Tommy Engstrand.
Arne Hegerfors och Tommy Engstrand.

Vilket minne med Tommy Engstrand fastnar du för?

– Ja... det är väl en optimism och en glädje över jobbet som vi delade. Han var ju kolossalt duktig som kommentator och även som chef på Radiosporten. Han ägnade ju sitt liv åt sporten i radion i första hand, men även i tv delvis. Det var en väldigt god vän och kollega på alla möjliga sätt.

Patrick Ekwall, sportjournalist:

– Jättetråkigt. Det går inte att säga någonting annat. Det var ju en av de rösterna och även ansiktena som man växte upp med dels när man drömde om sportjournalist och även när man var sportjournalist. På 80-talet var han en av de stora förebilderna som man såg upp till väldigt mycket.

– Han var ju också en mästare på att utbilda sina kollegor på rätt sätt under sin tid på Radiosporten. Det har andra som har varit där berättat för mig.

Ola Wenström, sportjournalist och programledare:

– Det träffade mig och känns oerhört tragiskt. Så är det.

Hur reagerade du när du tog emot nyheten?

– Med ett innerligt och högt ”Nej!” eftersom han har betytt väldigt mycket för mig i starten av min journalistiska karriär. Lite grann som en mentor, lite journalistisk fadersgestalt med lite inspel på vad man säger och inte säger. Han var fantastisk på att dela med sig och stötta och vara intresserad även under senare år. Det känns jobbigt att han är borta från oss på det sättet.

– Det var verkligen en stor människa. Fantastiskt varm och god och en förbaskat bra sportjournalist. Så det känns.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.