Jämtland klart för historisk final

Efter en ny rysare är Jämtland Basket klart för första finalen någonsin.

Nu väntar ett rivalmöte mot Norrköping.

– Vi har slagit dem förut så jag ser inga konstigheter, säger Pierre Hampton.

Det krävdes tre förlängningar för Jämtland att koppla greppet om semifinalen senast. På bortaplan i Södertälje blev det en ny rysare.

Jämtland kopplade visserligen ett järngrepp och tog ledningen med 18–2. Men i andra vaknade Södertälje och knappade igen till 36–42 i paus.

– Bedrövlig start. Vi spelar för att förlänga säsongen och vi är passiva och står bara där och låter dem göra vad de vill. De är riktigt dåligt och en riktigt dålig inställning. Vi har tur att det bara är sex poäng och match, vi förtjänar inte det, säger Jonathan Person i SBL Play.

”Köttar på”

Södertälje hade en åttapoängsledning i den tredje perioden, men det var Jämtland som var det starkaste laget. Efter 18 poäng av Pierre Hampton och 17 av Chase Harler blev det seger med 85–81.

Jämtland är därmed klar för första finalen i klubbens historia.

– Vi har visat många gånger i år att vi har tuffheten och jämpar och köttar på. Vi är väldigt jobbiga och det tror jag Södertälje håller med om, det var en fysisk match, säger Hampton i SBL Play.

Nu väntar regerande mästarna Norrköping Dolphins i final. En klubb som Jämtland-tränaren Adnan Chuk tidigare coachat under fyra år.

– Vi har slagit dem förut så jag ser inga konstigheter. Det är ett ”powerhouse” så det gäller för oss att stänga ner dem så mycket som möjligt, säger Hampton.  

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.