Norska skadeglädjen efter stjärnornas avhopp

Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvist har alla brutit sig ur landslaget.

Den norske landslagschefen Espen Bjervig är skadeglad efter beskedet.

– Vi får bra draghjälp av ett svenskt landslag som plockar isär sig själva från varandra. Det är lite kul, säger han till VG.

Beskedet slog ner som en bomb förra veckan när landslaget meddelade att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist satsar mot VM på egen hand. 

Duon ville ha ett friare upplägg och slippa vara med på landslagsläger, men det gick ledningen inte med på. 

I Norge uppges läget vara lugnare efter en något stormigare säsong. Sjur Ole Svarstad och Stig Rune Kveen har tagit över som damtränare och enligt landslagschefen Espen Bjervig är truppen ”stormförtjust” med den nya konstellationen. 

– Och så får vi bra draghjälp av ett svenskt landslag som plockar isär sig själva från varandra. Det är lite kul, säger Bjervig till VG.

”Det pulveriseras”

Linn Svahn har sedan tidigare meddelat att hon kommer att bedriva en egen satsning utanför landslaget. Den norske landslagschefen tror inte att stjärntrions avhopp är positivt för svensk längdskidåkning. 

– Ser jag rent sportsligt på det så kan jag inte se att det är en styrka för svensk damlängdskidåkning. Det har varit en samlad trupp som har lyft fram varandra, som vi har sett i norskt skidskytte, norsk längdskidåkning och alpint, säger han och fortsätter: 

– I många år har svensk damlängdskidåkning stått tillsammans som ett kraftigt lag och pressat varandra till att bli bättre. Det pulveriseras nu. På kort sikt kanske det går bra, men på lång sikt tror jag inte att det är någon fördel för damlängdskidåkningen i Sverige. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.