Uppmaning till laget: ”Skit i om du träffar bollen – var lite tuff”

Publicerad 2022-05-22

Första poängtappet på hemmaplan sedan maj 2021.

Efter matchen var Alexander Milosevic kritisk till AIK:s inställning och skickade en passning till sina lagkamrater.

– Gå in och tacklas, skit i om du träffar bollen – var lite tuff. Det är så man måste spela fotboll, säger Milosevic.

AIK hade inte släppt in ett mål på hemmaplan på hela säsongen och inte tappat poäng på Friends på ett år. Mot Sirius fick båda de fina sviterna ett slut. Alexander Milosevic gav Sirius beröm efter matchen men sågade AIK:s passivitet på planen rejält.

– Sirius är ett bra lag, jag tycker att de gör en bra match men jag tycker att vi är för passiva på egen planhalva. De får ingen frispark mot sig, vi går inte dit och försöker vinna bollen. Vi går fram och väntar en meter ifrån och avvaktar, väntar på var de ska slå bollen och börjar där ifrån. Det är fotboll, man måste gå in i duellerna, säger Milosevic.

”Ska inte säga skador men det behövs blåmärken”

AIK var totalt överlägsna första 15 minuterna men Sirius tog ledningen från ingenstans och gjorde rättvist också 2–0 en dryg kvart senare. Hemmalaget reste sig, kvitterade innan första halvlek var slut och även om både lagen skapade chanser i andra halvlek blev den mållös.

Vad tror du er passivitet beror på i matchen?
– Jag vet inte. Gå in och tacklas, skit i om du träffar bollen var lite tuff. Det är så man måste spela fotboll, du kan inte gå in, vänta och tänka på att du är trött. Du måste vinna din duell i matchen det är det fotboll går ut på och det är det vi måste göra bättre. Det börjar redan på träningen, det ska smälla på träningen, säger Milosevic.

Smällde det för lite på träningen inför den här matchen?

– Det skulle jag inte säga men det behövs mer. Det behövs, jag ska inte säga skador men det behövs blåmärken och allt sådant. Det man gör på träning ska komma på match och gör man inte det på träning så kommer det inte på match heller. Det måste börja någonstans.

Är du besviken på mentaliteten?

– Det är som jag har sagt, vi måste vara tuffare. Fotboll går ut på att vara jobbiga att möta, tappar du boll offensivt då måsta man dit, man måste glidtackla. Jag tycker att vi är för passiva, säger 30-åringen.

”Alltid en ära att bli uttagen”

AIK har en match kvar innan sommaruppehållet, nästa söndag ställs laget mot Helsingborg på bortaplan.

– Absolut skönt att vi har en match kvar, man vill nästan spola tillbaka tiden nu och göra annorlunda den här matchen. Men så här är fotbollen, ibland förlorar man, vinner eller kryssar.

För Alexander Milosevic blir det dock ingen semester efter matchen mot Helsingborg. Mittbacken är uttagen till landslagstruppen som samlas måndagen direkt efter.

– Det är alltid en ära att bli uttagen. Jag har hållt en bra nivå och jag har bra lagkamrater runt omkring mig som gör att man kan prestera. Det gäller att vi höjer varandra hela tiden, vi är inte nöjda här, säger Milosevic.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.