Emil Berggren lämnar Sävehof: ”Annan del av mig kittlas”

Emil Berggren lämnar Sävehof.

Sportchefen bekräftar själv för Sportbladet att han har sagt upp sig.

– Jag kommer inte orka pendla från Norge, säger Berggren.

Emil Berggren är en stor profil inom svensk handboll och de tre senaste åren har han tillbringat i Sävehof.

Där har Berggren varit sportchef för både herrar, damer och ungdomar i världens största handbollsklubb. Men nu är tiden i den rollen snart över eftersom Berggren har sagt upp sig.

– Jag sa upp mig förrförra torsdagen. Jag kommer inte orka pendla från Norge och i den omorganisation som klubben nu genomför så sa jag till ledningen att det är bättre att de planerar utan mig, säger han.

Flyttar till Norge med Roberts

Emil Berggren flyttar snart till Norge där sambon Jamina Roberts ska spela för Vipers Kristiansand. Han säger att det är ”delade känslor” efter beslutet.

– Jobbet är kul på många sätt och jag har haft många fina arbetskollegor. Men en annan del av mig kittlas av att kunna få vara ledig och få lite lugn och ro emellanåt. Man är ju nästan aldrig ledig som sportchef i en klubb som Sävehof, säger Berggren.

Ingen ersättare klar

Under tiden med Berggren som sportchef har Sävehofs herrar vunnit SM-guld 2021 och cupguld 2022. Damerna är en seger ifrån SM-guld 2022.

Sävehof har ännu inte någon ersättare klar till sportchefen och det är inte säkert att han ersätts rakt av. Berggrens tjänst kan komma att delas upp.

– Jag kommer att jobba kvar ett par månader tills de har allt klart. Om de sedan vill ha kvar mig i någon liten, liten hjälproll så kan det bli aktuellt, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.