Skurus Elin Hansson inför final 2: ”Planer på att chocka”

Elin Hansson har spelat i Skuru IK hela sitt liv.

I kväll hoppas 25-åringen spela sin sista hemmamatch för klubben.

– Det är målet, säger landslagsstjärnan inför match 2 i SM-finalen mot Sävehof.

Skuru IK och IK Sävehof gör upp i något av en drömfinal i handbollens SHE: ettan mot tvåan i grundserien, regerande mästarna mot mesta mästarna.

Första matchen vanns lite överraskande av Skuru på bortaplan med 29–27 och därmed har Nacka-laget kopplat ett litet grepp om finalserien inför match två som spelas i kväll i Stockholm.

– Vi hade bra tryck på många spelare. Det var många av oss som gjorde en bra match. Vi stod bra bakåt och fick mycket kontringar i första. Samtidigt kom Sävehof inte upp på sin högsta nivå, säger vänstersexan Elin Hansson.

Skuru lyckades neutralisera Sävehofs fruktade vänsternia Jamina Roberts.

– Vi har haft mycket fokus på henne eftersom hon är en av världens bästa spelare och vi lyckades bra med att få bort henne ur matchen.

Hansson tror inte att samma taktik kan lyckas två gånger i rad.

– I slutspelet kommer lagen med drag och motdrag hela tiden. Vi får vara beredda på att de kommer med något nytt. Det gäller oss själva också. Vi har planer på att göra något annorlunda och chocka dem lite.

Från advokatbyrå till Rumänien

Hanssons mål är att kvällens final ska vara hennes sista hemmamatch (även om den spelas i Eriksdalshallen i stället för ordinarie arenan Nacka bollhall). I varje fall på ett bra tag.

25-åringen lämnar nämligen moderklubben efter säsongen och vinner Skuru i kväll och den tredje finalen i Partille på måndag, ja då är guldet klart och säsongen över.

– Det är målet, säger hon.

Hansson, som jobbar heltid som intäktscontroller på en stor advokatbyrå till vardags, ska nämligen heltidsproffs i rumänska Valcea.

– Det ska bli väldigt roligt att testa på proffslivet och flytta och testa på något annat. Samtidigt har jag aldrig haft det så här bra handbollsmässigt som jag haft det de senaste ett-två åren. Det gör det lite läskigt att lämna det.

Det senaste året har varit lika händelserikt som framgångsrikt år: SM-guld (Skurus första på 16 år), genombrott i landslaget, OS-succé, VM-debut och proffskontrakt.

– Jag blir lite ställd när du säger att det var ett år sedan som vi tog SM-guldet och spelade OS. Det har hänt så otroligt mycket det här året, säger Hansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.