Perssons familjeångest: ”Har gnagt på mitt samvete”

Missade kvartssamtal, många och långa resor och ett konstant gnagande samvete på grund av frånvaron från barnen.

Bordtennislegendaren Jörgen Persson berättar i sitt sommarprat bland annat om balansgången mellan idrottskarriären och familjelivet.

– Familjen fick ta en del stryk, säger Persson i Sommar i P1.

Meritlistan går inte av för hackor.

Spel i sju OS, elva VM-medaljer och tio EM-guld.

Däremot hade de sportsliga framgångarna ett pris.

I Sommar i P1 berättar bordtennisikonen Jörgen Persson bland annat om en satsning mot OS i Sydney som slet på familjelivet rejält.

– Familjen fick ta en del stryk. 1999 flyttade vi till Oslo, men jag hade OS i Sydney som väntade. Att som pingisspelare flytta till Norge är som att skidåkaren Kläbo skulle flytta till Halmstad. För att träna mot bra motstånd var jag borta från familjen ännu mer, säger Persson och syftar på barnen Oliver och Emelie, samt ex-hustrun Madelaine.

”Skönt att höra – har gnagt på mitt samvete”

– Det var jobbigt att vara borta från vardagen. Jag kände mig som en främling på fotbollsträningar. Jag tror att jag aldrig har varit på ett kvartssamtal i skolan, säger Jörgen Persson.

Ämnet och erfarenheterna har dryftats med barnen på senare år, och gensvaret har varit positivt.

– Vi har pratat en del om det nu när de blivit äldre, och då säger de att när jag väl var hemma så gjorde vi mycket tillsammans. För mig var det skönt att höra det det har gnagt på mitt dåliga samvete emellanåt, erkänner Jörgen Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN