Grzelak efter derbyförlusten: ”Blir svårt att vinna den här serien”

Publicerad 2021-10-18

AIK tog varken chansen att rycka i tabellen eller förbättra sin bortastatistik i derbyt mot Hammarby.

Förlusten innebär att AIK nu enbart vunnit tre av elva bortamatcher och Bartosz Grzelak erkänner att det blir svårt att ta SM-guld.

– Som det ser ut nu kommer det bli svårt att vinna den här serien, säger AIK-tränaren.

Det var fullsmockat med supportrar i solskenet på Tele2 när säsongens sista 08-derby skulle avgöras. AIK hade inte förlorat ett derby på hela säsongen och en seger skulle innebära både att laget tog ett litet grepp om guldstriden och gjorde bortastatistiken lite mindre smärtsam. Men Hammarby tog kommandot efter en mållös första halvlek och Akinkunmi Amoo noterades för matchens enda mål. Det var en sammanbiten Bartosz Grzelak som satt på presskonferensen efter ännu en bortaförlust:

– Ingen frågar varför vi är så starka hemma, men eftersom vi är så starka hemma så har vi lyckats klamra oss fast i guldstriden på något sätt. Som bortastatistiken ser ut nu så kommer det bli svårt att vinna den här serien, säger Grzelak och fortsätter:

– Det finns aldrig en orsak i fotboll, man måste se de här bortamatcherna separat. Ibland har vi saknat vissa spelare och inte lyckats skapa dynamiken i de elva som spelar.

”Det sitter inte i huvudet”

AIK, Malmö FF och Djurgården står på 44 poäng i tabellen just nu. Vinner Djurgården ikväll mot Elfsborg går Dif upp i serieledning när omgång 23 är färdigspelad. För AIK väntar Rikard Norlings Norrköping på Friends Arena nästa helg innan Grzelak och hans spelare åker ner till säsongens svåraste bortamatch i Malmö. AIK har inte vunnit en bortamatch sedan segern mot Sirius 16 augusti men enligt Nabil Bahoui har det inte satt sig mentalt i laget.

– Det sitter inte i huvudet. Men vi måste jobba på det. Vad är skillnaden? Vad är det som gör att vi är så bra hemma men inte borta? Vi jobbar med det ständigt och förhoppningsvis kan vi ändra på det, säger Bahoui efter förlusten på Tele2.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.