”De hällde salt i ett sår som aldrig läker”

Vanessa Bryant i tårar under första processdagen

Efter helikopterolyckan där basketstjärnan Kobe Bryant, hans dotter Gianna och ytterligare sex personer omkom, pågår nu en rättsprocess om läckta bilder från olycksplatsen.

Rolling Stone rapporterar om en hulkande Vanessa Bryant i rättssalen, vars advokater går till hårt angrepp mot de anklagade.

– De tog och delade bilder på Kobe och Gianna som souvenirer. De hällde salt i ett sår som aldrig läker, säger änkans advokat Luis Li.

Det var i januari 2020 som Kobe Bryant, hans dotter Gianna och ytterligare sex personer var på väg till en basketturnering som Gianna Bryant skulle delta i.

Tät dimma gjorde helikoptern svår att navigera, vilket tragiskt sedan ledde till att den kraschade och samtliga passagerares död.

I dagarna påbörjades den rättsprocess mot olyckspersonalen som Vanessa Bryant och hennes advokater initierat, då det enligt vittnesmål förekommit att bilderna på de avlidna både visats upp och cirkulerat på andra platser.

Vanessa Bryant på väg till rättssalen.
Vanessa Bryant på väg till rättssalen.

Änkan grät och hulkade i rättssalen

Luis Li, Bryants advokat, skrädde inte orden i sitt inledningsanförande.

– De tog och delade bilder på Kobe och Gianna som souvenirer. De hällde salt i ett sår som aldrig läker, säger Li och syftar på personalen som var först på plats vid olycksplatsen, uppger Rolling Stone.

Tidningen uppger vidare att Vanessa Bryant uppenbart var påverkad av situationen, och att hon hördes gråta och hulka under tiden advokaten höll sitt anförande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN