Helsingborgs IF och Malmö FF höll tyst minut

Malmö FF höll tyst minut efter att en 13-årig pojke avlidit i samband med en match.
Malmö FF höll tyst minut efter att en 13-årig pojke avlidit i samband med en match.

En 13-årig spelare i FC Trelleborg insjuknade under en match – och avled senare.

På lördagen hedrades 13-åringen av MFF, HIF, och flera andra skånska klubbar.

– Det är fortfarande en chock för alla, säger Skånes Fotbollförbunds ordförande Martin Åkerman.

Det var under torsdagen som FC Trelleborg meddelade att en 13 år gammal spelare insjuknat under en fotbollsmatch i Falsterbo, och senare avlidit på sjukhus.

Skånes Fotbollförbund uppmanade efter det alla föreningar i länet till att inleda samtliga fotbollsmatcher som spelas i helgen med en tyst minut.

– Att respektera familjens vilja är det viktigaste i nuläget. Det är fortfarande en chock för alla, säger Skånes Fotbollförbunds ordförande Martin Åkerman.

Tyst minut och sorgband

Både Helsingborgs IF och Malmö FF gick under fredagsförmiddagen ut med att de skulle följa Skånes fotbollsförbunds uppmaning och inleda helgens matcher med en tyst minut. Flera klubbar från lägre divisioner kommer göra samma sak. En hel del lag kommer också spela med sorgband.

När MFF och Öster vandrade ut på stadion i Malmö ställde lagen upp, och en minuts tystnad genomfördes, där spelarnas ansiktsuttryck tydde på att de var märkbart tagna av stunden.

Matchen slutade 2–2, där Anders Christiansen och Taha Ali stod för MFF:s mål. Nyförvärvets första Malmö-tröjan sedan flytten från Helsingborg i vintras.

13-åringens dödsorsak är fortfarande okänd.

– Vi har förstått att det varit en otroligt uppskattad person som brunnit för fotboll och som har haft en engagerad familj i föreningen, berättar Åkerman till Sportbladet.

Kalmars spelare under tysta minuten inför matchen mot Helsingborg.
Kalmars spelare under tysta minuten inför matchen mot Helsingborg.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.