Mikkel Hansen sjukskriven med stressymptom

För 1,5 vecka sedan tog han VM-guld.

Nu är danske handbollsstjärnan Mikkel Hansen sjukskriven för stressymptom.

– Mikkel ska få nödvändig tid och professionellt stöd för att återhämta sig, säger Ålborgs klubbchef Jan Larsen i ett pressmeddelande.

Mikkel Hansen har varit världens kanske bästa handbollsspelare de senaste tio åren.

Så sent som för 1,5 vecka sedan var han med och bärgade sitt och Danmarks tredje raka VM-guld.

Men nu meddelar hans klubb Ålborg, dit han kom i somras efter tio år i franska PSG, att 35-åringen är sjukskriven på obestämd tid för stressymptom.

– Det har varit ett hektiskt år för Mikkel med först en blodpropp våren 2022, hemflytten med familjen till Danmark och sedan en enormt stor efterfrågan och fokus på honom som person under hela hösten, säger Ålborgs klubbchef Jan Larsen.

Mikkel Hansen.
Mikkel Hansen.

Pendlar mellan Köpenhamn och Ålborg

Hansen har också valt att pendla mellan Köpenhamn, där han slagit sig ner med sin familj, och träningarna och matcherna i Ålborg på norra Jylland.

– Efter hemkomsten från VM visade det sig att bägaren var fylld och vi har gemensamt kommit fram till det enda rätta valet där det är fullt fokus på att Mikkel ska få nödvändig tid och professionellt stöd för att återhämta sig, säger Larsen.

Hansen har efter återkomsten till Ålborg inte kommit upp riktigt i den nivå i spelet han skämt bort handbollsvärlden med under många år.

– Vi ser fram emot att Mikkel kommer tillbaka men nu är det viktigast att han tar hand om sig själv och sina familj.

Ålborg, med flertalet svenskar i laget, leder den danska ligan och ligger sexa i sin Champions League-grupp (topp-sex går till slutspel).

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN