Snökaoset hotar inte Svenska Rallyt

SPORTBLADET

”Har bra plogningsberedskap”

Foto: Det kommer vara mycket snö i Värmland i morgon.

Det snöar rejält i stora delar av Sverige.

Värmland är inget undantag.

Men snökaoset ska inte hota Svenska Rallyt.

– Vi hoppas på att vår plogberedskap ska räcka, säger presschefen Håkan Tonér.

Tiotusentals åskådare väntas i skogarna i Värmland och Dalarna då Svenska Rallyt tjuvstartar i kväll, och sedan inleds på allvar i morgon.

– Det har snöat ungefär lika mycket sedan klockan sex i morse, och det kommer säkert snöa lika mycket till resten av dagen. Det har kommit 15 centimeter i Karlstad i dag, säger presschefen Håkan Tonér.

Snöar i natt

Enligt SMHI kommer det att fortsätta likadant i natt.

– Vi kommer att ha snöfall som håller i sig, med blötsnö nu på eftermiddagen. Sedan kommer det att avta under natten, men det kommer fortfarande att förekomma på förmiddagen i morgon, säger meteorologen Alexandra Ohlsson till Sportbladet.

Men snöproblemen oroar inte arrangörerna av rallyt.

– Vi hoppas att all vår plogningsberedskap ska räcka, säger Håkan Tomér, som dock erkänner att vissa saker kan bli mer problematiska.

– Parkeringar har ju en tendens att bli mindre när man plogar och det blir plogkanter, sedan kan småvägar bli lite extra små.

”Iaktta försiktighet”

Alexandra Ohlsson uppmanar alla att vara försiktiga.

– Det gäller att iaktta normal försiktighet på vägarna. Det kommer ju avta under morgondagen och temperaturen kommer vara runt nollan. Men när kalluften sedan kommer ner och det är blött på ytorna, då kan det frysa till och bli halt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally