'Schumi' anklagad för att dra en rövare

SPORTBLADET

”Det var nog bara en liten show för Tyskland”

Foto: AP
Michael Schumachers testresultat är under diskussion.

Michael Schumacher var snabbast.

Då snackas det om att han kört en fuling.

– Det var nog bara en liten show för Tyskland, säger Mark Webber.

I Jerez var det inte favoriterna som var snabbast utan det var andra förare som överraskade, i fredags var det Michael Schumacher, Mercedes, i lördags Nick Heidfeld, Renault och i söndags Rubens Barrichello, Williams.

Webber tveksam

Därför har det nu börjat snackas om att det är tider gjorde bara för att synas, i Heidfelds fall ryktas det om att Renault ville lugna sponsorerna efter Robert Kubicas olycka, i Barrichellos fall handlar det om att Williams aktier släpps om två veckor och i Mercedes fall så handlar det om att glädja tyskarna.

Schumachers tid kom bara en dag efter det att Nico Rosberg var pessimistisk till den nya bilen vilket gjorde att tysk media skrev negativt om teamet.

Mark Webber, Red Bull menar att topptiden i från i fredags bara var en uppvisning i från Mercedes sida:

Håller inte med om kritiken

– Direkt efter så var han två sekunder långsammare igen, säger Webber enligt TotalF1.

– Det var nog bara en liten show för Tyskland. De supermjuka däcken är betydligt snabbare än de andra, men de håller bara för ett enda varv.

Den sjufaldige mästaren håller inte alls om kritiken, säger att han inte alls körde på lite bränsle och inte heller tryckte ner knappen för att justera bakvingen så fort han hade möjlighet.

– Jag körde en serie på tio varv, jag vet inte om man kan kalla att köra med tom tank och vi var inte heller det enda teamet som körde med de däcken, säger tysken.

Enligt Renaults tredjeförare Bruno Senna kan det skilja upp till 1,7 sekund mellan de supermjuka och de hårda däcken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1