Svenskhoppet slogs ut direkt

Foto: Michael Ryderstedt.
SPORTBLADET

Michael Ryderstedt har gjort sitt i Stockholm Open.

Turneringens enda svenskhopp förlorade öppningsmatchen mot kvalspelaren Sebastian Rieschick.

– Jag hittade inte den djuriska tändningen, säger 26-åringen, som föll med 4-6, 6-3, 3-6.

Ryderstedt brukar lyckas bra när han får chansen i Stockholm Open. Han vann sina öppningsmatcher i fjol och 2007 och tog sig sensationellt till semifinal debutåret 2004.

Det var då det.

Fick drömlottning

I år tog det, trots en drömlottning, stopp redan i öppningsmatchen.

Den 276:e-rankade svensken har ett stort spel i kroppen, men lyckades inte visa det inför hemmapubliken i Kungliga tennishallen. Han hade stora problem med Sebastian Rieschick flacka, hårda serve och svarade för en rad enkla misstag.

Efter en timme och 38 minuters spel lämnade Ryderstedt centrecourten med en förlorares tunga steg.

– Jag spelade inte jättebra. Jag fick fruktansvärt ont i axeln efter två set och kunde knappt slå igenom en serve. Det är ingen ursäkt, men om det inte hänt hade det kanske sett lite bättre ut, säger Michael Ryderstedt.

När Robin Söderling, som plågas av körtelfeber, lämnade återbud blev den för många okände stockholmaren ensam svensk i huvudturneringen, men några förväntningar kände han inte av.

Möter annan kvalspelare

– Jag kände mig ganska avslappnad med tanke på att jag inte brukar spela inför så mycket publik. Kanske var jag för avslappnad, säger Michael Ryderstedt.

I åttondelsfinalen får Sebastian Rieschick möta en annan tysk kvalspelare. Tobias Kamke, som han heter, överraskade i första omgången genom att slå åttondeseedade Tommy Robredo med 6-2, 6-3.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis