Rosenqvist på pallen igen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Felix Rosenqvist, till vänster, är tillbaka på pallen igen.

Felix Rosenqvist är tillbaka.

På prispallen.

- Det var en riktigt bra helg för oss, säger han.

Svensken som kör Formula 3 Euro Series har haft ett par tunga helger, men när tävlingen kördes på Nürburgring så var han tillbaka - på pallen. Mercedesföraren var trea och tvåa i de två tävlingarna på lördagen och på söndagen var han fyra i mål.  Där hade han tredjeplatsen sedan han kört om stallkompisen Nigel Melker, men efter en miss i Mercedeskomplexet strax efter omkörningen så tappade han två placeringar.

Hade bra flyt

Sedan slogs han med Laurens Vanthoor och lyckades ta tillbaka fjärdeplatsen.

- En bra helg för oss, och skönt att kunna ta sig tillbaka upp på pallen efter oflytet under de senaste två deltävlingarna, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

-  På kvalet var jag två hundradelar från en plats i första startled i både det första och det tredje racet, och sedan fortsatte det att vara extremt jämnt i topp fyra under resten av helgen. Det hade varit grymt att ta en pallplats även i Race 3; farten fanns där för att lyckas med det, men tyvärr gjorde jag ett onödigt misstag när jag precis hade tagit mig upp på tredjeplatsen. Alla i Mücke Motorsport har jobbat hårt för det här, och även om vi inte riktigt hängde med Prema Powerteam i helgen måste vi vara nöjda med vårt resultat.

Problem för andra svenskar

För Jimmy Eriksson gick det tyngre, han var tia i båda racen.

- Vi har haft en del problem i helgen, men det är bara att jobba vidare och försöka komma tillbaka starkare till nästa race, säger Jimmy Eriksson. Vi valde att göra en radikal förändring av bilen inför Race 3, men det fungerade tyvärr inte som vi hade hoppats. Mitt mål för resten av säsongen blir att fortsätta kämpa om sjundeplatsen i mästerskapet, och om vi kan hitta rätt i inställningarna inför nästa deltävling på

Silverstone finns det ingen anledning till varför vi inte skulle kunna prestera betydligt bättre där, säger han.

Zandvoort nästa

Den kommande helgen är det tävlingsdags igen, då ska de båda svenskarna köra RTL GP Masters of F3 på Zandvoort, Holland, det är en av de två mest prestigefyllda tävlingarna inom F3.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Zandvoort nästa helg, säger Rosenqvist.

- Jag trivdes riktigt bra där senast – trots att det var mitt första besök på banan – och bilen fungerade bra. Alla de bästa förarna i världen kommer att vara på plats, men jag tror att vi har goda förutsättningar att slåss högt upp i resultatlistan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport