”Flash” utmanar STCC: Alla förare är redan signade

avJohannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

MANTORP. Förarna vill inte uttala sig om nästa säsong.

Men det vill Janne ”Flash” Nilsson – och enligt honom får STCC problem.

– Förarna som folk vill betala för att se kör TTA nästa år. Alla viktiga är signade, säger ”Flash”, som är en av representanterna för nya TTA.

KÖR SITT EGET RACE Janne ”Flash” Nilsson menar att alla viktiga förare är signade för TTA nästa år.

Direkt efter målgång var spekulationerna inför nästa säsong i gång. Vad får TTA för konsekvenser för STCC? Vilka förare lämnar STCC?

Rickard Pålsson, STCC:s ägare, är inte särskilt orolig.

– Vi känner oss starkt rustade. Jag sover väldigt tryggt om nätterna. Jag hade haft mer huvudvärk om jag hade varit på den andra sida, säger han och fortsätter:

– Det är synd att några profilstarka namn lämnar. Men det är inte så många som deklarerat att de inte ska köra STCC nästa år.

Är besviken på Pålsson

En av dem som definitivt lämnar är Janne ”Flash” Nilsson. Han är en av representanterna för TTA och menar att Pålsson borde vara orolig.

– Det är något han bara säger. Skulle du ha ett hockeylag och alla slutade, visst skulle du sova sämre då? Jag skulle det i alla fall, säger ”Flash”.

– Jag är besviken på honom (Rickard Pålsson), att han inte kunde sy ihop det här. Det är för dåligt. Pålsson har ett mästerskap där alla förare som folk vill se slutar. Då kan han inte sova gott om nätterna.

”Blir ingen konkurrens”

Efter finalen på Mantorp vill de flesta förare inte uttala sig om kommande säsong. Standardkommentaren är ”vi får se vad som händer”. Janne ”Flash” Nilsson är dock säker på att TTA har många profiler på startlinjen när säsongen startar.

– Alla förare är signade. Alla viktiga är signade, säger han.

Och vilka är det?

– Det kan jag inte säga. Många förare sitter på kontrakt än, men det kommer att komma fram snart ska du se. Alla förare och team som folk vill betala för att se kör TTA nästa år.

Hur ser du på konkurrensen om publik- och medieintäkter?

– Nej, jag tror inte det blir någon konkurrens. Folk vill se de bästa inom sporten och de kör TTA.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC