André Deveaux

”Blev helt kallsvettig när jag såg filmen”

Av: 

Alma Yttergren

SPORTBLADET

’Masken’ Carlsson om Deveauxs slashing

I eftermiddag ska André Deveaux ge sin bild av slashingen på Per Helmersson.

Nu berättar Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson om när han såg händelsen på band och tiden efteråt.

– Då blev jag alldeles kallsvettig. Hade jag vetat att han skulle göra något sådant hade jag satt honom bakom lås och bom. Det var absolut inget som vi stod bakom och det har skadat klubben enormt, säger Anders ”Masken” Carlsson till Kvällsposten.

Anders ”Masken” Carlsson.
Anders ”Masken” Carlsson.

Det var under uppvärmningen i SHL-kvalet som Rögles André Deveaux gjorde den uppmärksammade slashingen mot Västerås Per Helmersson. Kanadensaren fick svensk hockeyhistorias hårdaste straff, elva månaders avstängning, och fick sparken från Rögle.

Idag klockan fyra håller kanadensaren presskonferens för att ge sin syn på det som hände.

Nu väljer Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson att berätta sin version.

– Det har varit väldigt jobbigt mentalt, den jobbigaste händelsen hittills under hela min karriär. Den tog hårt. Deveaux gjorde ett jävla tilltag men blev ändå orättvist behandlad och utpekad som någon massmördare, vilket han inte är. Killen gjorde inte ens illa sig, hade han velat göra honom illa så hade han gjort det. Jag tror han var ute för att skrämmas, säger han till Kvällsposten.

"Bedrövad och deprimerad"

Efter händelsen har Deveaux avskärmat sig, och ”Masken” Carlsson har bara pratat med honom en gång.

– När vi samtalade var han bedrövad och väldigt deprimerad. Därefter har jag pratat med hans flickvän ganska mycket. Det känns väldigt orättvist. Det är en kille som månar om alla. En fantastiskt trevlig och mjuk kille, som en teddybjörn. Därför kunde ingen föreställa sig att han skulle göra det han gjorde och det får han stå till svars för själv. Vi var lika chockade som alla andra, säger han.

Klubben i chock

André Deveaux ska i ett yttrande till Disciplinnämnden nämnt att han dolde en hjärnskakning. Men enligt ”Masken” ska Rögle ha få ett utlåtande av Västerås matchläkare att han inte visade några tecken på det.

Carlsson berättar även att hela klubben blivit chockad av det mediedrev som följde efter händelsen och att det tagit bort glädjen från avancemanget till SHL.

ANNONS

Missa inte! Malmö möter Sivasspor i Europa League-kval ikväll. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

André Deveaux