Poker

Gör det oväntade – mitt under pågående VM-final

Av: 

Christoffer Wickman

Amerikanen Joe McKeehen, 24, stormar mot 65 miljoner kronor
Amerikanen Joe McKeehen, 24, stormar mot 65 miljoner kronor

SPORTBLADET

Han är på väg mot segern i poker-VM och 65 milljoner kronor.

Hans största bekymmer under den pågående finalen? Hur det hade gått för favoritlaget i fotboll.

– Det var det bästa på hela dagen, säger Joe McKeehen, efter att ha fått beskedet att ”hans” lag vann.

Han har aldrig tidigare vunnit ett WSOP-armband.

Nu är Joe McKeehen, 24, på god väg att ta hem WSOP Main Event, pokerns eget VM.

Förstapriset ligger på mastiga 65 miljoner kronor, men trots den hisnande prissumman visar den unge amerikanen inga som helst nerver.

Redan inför finalbordet så psykade han sina motståndare i en tv-intervju då han kaxigt lät meddela att han trodde på seger, och trots miljonpublik från hela världen är han lugnet själv vid pokerbordet och fortsätter visa upp sitt enorma självförtroende.

Mitt under pågående spel i VM-finalen gör han det oväntade – som försatte publiken i extas.

”Det var det bästa”

Joe McKeehen hade precis vunnit en pott och var i fullt sjå med att samla ihop sina marker, då han plötsligt vänder sig om mot sina vänner på läktaren och frågar hur det gick för Philadelphia Eagles i fotbollsmatchen mot Dallas Cowboys. Anledningen? Joe är nämligen ett stort fan just av ”Eagles”. Vännerna på läktaren var inte sena att haka på och skanderade länge och högljutt ”Eagles, Eagles, Eagles”, som precis hade vunnit fotbollsmatchen mot Dallas Cowboys. Rätt fokus? Ja, det verkar fungera i varje fall och Joe McKeehen bara log och Twittrade sedan ut.

– Det var den bästa stunden på hela dagen.

”Hade en bra dag”

18.00 lokal tid i Las Vegas, 03.00 natten mot onsdag svensk tid, återupptas finalbordet igen.

Det återstår nu bara tre spelare, förutom Joe McKeehen är det landsmännen Neil Blummenfield, 61, och Josh Beckley, 24. Den andra av de tre dagar som VM-finalen pågår avslutades med att just Joe McKeehen slog ut landsmannen Max Steinberg, den enda vid finalbordet som tidigare har vunnit ett WSOP-armband, då Joes ess-kung stod sig mot Steinbergs ess-kneckt. McKeehen har fortsatt ett enormt markerövertag med sina 128 825 000 miljoner i marker, mot Blummenfields 40 125 000 och Beckleys 23 700 000.

– Jag hade en bra dag i dag igen och kliver på det i morgon med fint övertag i marker, twittrade Joe McKeehen ut kort efter nattens spel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker