Rosenqvist snabb i första kvalet

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken klart snabbast i första kvalet till Macau

Målet är att försvara titeln och det kunde inte ha börjat bättre.

Felix Rosenqvist var snabbast i första kvalet till Macau GP.

- Det har varit en riktigt bra dag, säger han.

Rosenqvist vann EM för Formel 3 tidigare i år och nu är han i Macau där världsfinalen avgörs på söndag. Det klassiska stadsloppet Macaus Grand Prix likställs med VM för F3-förare och svensken vann den förra året.

 –  Jag älskar den här tävlingen, och att komma hit som fjolårsvinnare är verkligen speciellt, säger han.

I år tänker han försvara titeln och han inledde med att ta provisorisk pole positon i det första kvalet. Han satte sin tid tidigt under passet, men höll sedan ledningen även om han utmanades av Callum Llott och Antonio Giovinazza, Carlin.

Svenskt i topp

Rosenqvist som kör för SJM Theodore Racing by Prema körde ett varv på 2.11,842 och var 0,822 snabbare än närmst konkurrent.

– Det har varit en riktigt bra dag, men det här är bara början och vi har definitivt inte råd att bli för självsäkra, säger Felix Rosenqvist.

– Det såg bra ut i kvalet, speciellt med tanke på att vi var de enda i toppen som körde fyra gamla däck, men det kommer sannolikt att gå betydligt snabbare i morgon och det gäller att vara på tårna. Jag känner ett stort förtroende för bilen och jag ser verkligen fram emot att pusha ännu hårdare på nya däck i morgon. 

I natt är det ytterligare en träning och i tidigt i morgon avgörs nästa kval.

Publicerad: