Clarence Goyeram

Ensam är stark...

Av: 

Frida Hogstrand

SPORTBLADET

Ende svensken på VM: ”Det är lite tråkigt att vara utan mina lagkamrater”

VM i boxning hade sin invigning under måndagen.
Antalet svenskar? En.

– Formen ser jävligt bra ut, den är bättre än på många år. Han blir vass, säger Patrick Bogere, tränare till Clarence Goyeram till Sportbladet.

Mellan 3-16 oktober är det seniorherrarnas boxnings-VM i Doha, Qatar.

Under måndagens inmarsch var det en ensam svensk i truppen som bar in flaggan på Al-Sadd stadion: den femfaldiga svenska mästaren Clarence Goyeram,

– Det är lite tråkigt att vara utan mina lagkamrater. Men jag ska representera dem ändå, boxas för dem, säger Clarence Goyeram till TT.

Goyeram tävlar i 69 kilosklassen och har enligt tränaren Bogere hittat bättre in i sin viktklass än han gjort innan och är vassare än nåonsin. 24-åringen som boxas för Göteborg Team Box fixade VM-platsen genom att ta EM-brons i somras.
Då var han rörd. Nu är han redo för mer.

– Han är matchad och coachad för att bli en vinnare, det har jag lyckats med, säger Patrick Bogere, tränare till Goyeram till Sportbladet.

”Inte vilket VM som helst”

Efter EM blev det en del vila för Goyeram som resulterade i mycket stelhet inför träningslägret i Brasilien. Men det var något som boxaren tillsammans med sin tränare jobbade på och under det nu senaste träningslägret i Tyskland var formen tillbaka,

– Ett mycket bra läger. Där såg vi en vinnare, säger göteborgstränaren och före detta boxaren.

Göteborgarens första motståndare blir ukrainaren Jaroslav Samofalov och sker under morgondagen. Totalt är det 27 boxare i 69 kilosklassen. Men det är inte ”bara” placeringar och medaljer som lockar i Doha. En OS-biljett står även det på spel. För att ha en chans på att få åka till Rio måste Goyeram ta sig till semifinal. Om han inte skulle nå så långt finns två kvalturneringar i vår som kan ta göteborgaren till OS.

– Det är inte vilket VM som helst. Det är det svåraste mästerskapet hittills i boxning måste jag säga. Det är inga blåbärsländer han får möta. Tyvärr fick han smällen att möta ukrainaren i första men Clarence är allround, har bra fotarbete och kontroll, han kan boxas mot de bästa, menar tränaren.

– Jag är extremt taggad, det här var huvudmålet för säsongen. EM var bara ett steg på vägen, medaljen är glömd. Nu är det det här som gäller, säger Goyeram.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Clarence Goyeram

Patrick Bogere

Boxning