”Jag har faktiskt varit lite orolig”

SPORTBLADET

Men Byggmark slog till med en andraplats i Österrike

Jens Byggmark blev tvåa i söndagens världscupslalom i österrikiska Bad Kleinkirchheim bakom hemmaåkaren Benjamin Raich.

Nu hoppas Tärnabyåkaren att han har hittat formen – och tror dessutom på storslalomframgångar inom kort.

Foto: Jens Byggmark firar pallplatsen.

Andraplatsen var Byggmarks första pallplacering i årets världscup och hans fjärde totalt. 22-åringen, som fick sitt genombrott i januari i år när han på fyra dagar vann två tävlingar och tog en andraplats, har haft det trögare hittills denna säsongen.

– Det här kändes jätteskönt. Jag har faktiskt varit lite orolig, för det har inte känts så bra sedan jag körde ur i Reiteralm för en månad sedan, säger Byggmark till TT.

”Får börja träna hårdare”

Byggmark var tvåa i första åket och satsade sin vana trogen för fullt i det andra åket. Om det inte hade varit för ett stopp i den nedre delen av pisten hade han möjligen kunnat utmana den österrikiske slalomfantomen och hemmaåkaren Benjamin Raich, som imponerade i båda sina åk och var 66 hundradelar snabbare än Byggmark.

– Det var likadant i första åket, att det gick sämre på slutet. Jag får väl börja träna hårdare, skämtar Byggmark.

Nästa helg tävlar Byggmark i storslalom och slalom i Alta Badia, Italien. Byggmark har hittills inte känt sig tillnärmelsevis så trygg i storslalombacken som med de snabba svängarna i slalombranterna, men hoppas att det bara är en tidsfråga innan topp-tio-placeringarna kommer även i storslalom.

– Jag har tränat hårt, så jag tror att det kan lossna ordentligt snart, säger han till TT.

Markus Larsson hade fjärde bästa tid i första åket, men fick inte åkningen att stämma i sitt andra åk och blev tolva, en placering före André Myhrer.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint