Küttel bäst i nyårsbacken

SPORTBLADET

Vann efter bara ett hopp

Garmisch-Partenkirchen

I svåra vindar och ihållande regn var schweizaren Andreas Küttel den bäste i den traditionsenliga backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen på nyårsdagen.

Küttel vann genom att nå 125,5 meter i den enda hoppomgång som kunde genomföras i de besvärliga väderförhållandena.

Foto: EPA

- Jag höll på och värmde upp inför mitt andra hopp när folk kom fram och gratulerade mig till segern. Jag hade ingen aning om vad som hände, sade den överraskande men lycklige Küttel till tysk tv.

Med totalt 135,9 poäng var schweizaren 2,9 poäng före finländaren Matti Hautamäki, som nådde 125 meter. Japanen Noriaki Kasai var den som flög längst i backen, men hans 128 meter förvandlades till en tredjeplats (132,9 poäng) då han hade för dålig teknik.

Finländaren Janne Ahonen, som segrat i Garmisch fyra gånger, slutade bara på 16:e plats. Ingen svensk kvalade in bland de 50 som fick delta i huvudtävlingen.

Österrikiske 16-åringen Gregor Schlierenzauer, som vann i Obertsdorf den 30 december, slutade fyra och behåller därmed ledningen i sammandraget i den tysk-österrikiska backhopparveckan. De avslutande två deltävlingarna hoppas i Innsbruck (4 januari) och Bischofshofen (7 januari).

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM