Wessberg söker sin revansch i Skottland:

SPORTBLADET

”Jag gick in i väggen”

Foto: wessar formen Linda Wessberg har chans på seger i British Open om hon presterar på topp, menar Sportbladets golfexpert Martin Strömberg.

Linksgolf är speciellt.

Och Linda Wessberg trivs bland kullar och bunkrar i Skottland.

– Men det är inte den golf man är van vid direkt, säger hon och skrattar.

Många tror att 27-åringen från Delsjö golfklubb strax öster om Göteborg ska bli vår nästa stora stjärna. I år har hon vunnit i Frankrike och blivit tvåa i England.

Kanske kommer hennes första riktigt stora seger i Skottland.

– Jag tycker att det är riktigt roligt med linksgolf även om det krävs lite flyt med studsarna. Man är van att spela från punkt A till B men här kan ju faktiskt två identiska slag hamna på två helt olika ställen, förklarar hon.

Laddar med kyckling

Och atmosfären och stämningen i den lilla universitetsstaden St Andrews är något som gjort avtryck hos Wessberg.

– Det är riktigt mysigt med all gamla byggnader. Lite grann som en spökstad när man går omkring.

Hon bor tillsammans med kompisen från Göteborg, Karin Sjödin, och hennes föräldrar. De delar en korridor i en av universitets studenthus.

En av fördelarna är mamma Sjödins goda mat.

– I kväll laddar vi med flygande Jakob och sedan blir det en tidig natt, berättar Linda Wessberg.

I toppen

Trots att hon hade en tuff vecka i Frankrike senast är självförtroendet bra. Hon låg i toppen efter två varv men avslutade med 80 slag efter en bortslagen boll och oflyt.

– Jag gick in i väggen rejält men det är glömt nu. Jag har förträngt det och allt känns bra. Jag slår bollen bra och tycker att det är roligt att få spela igen.

Målsättningen med säsongen är att klara nytt kort på LPGA-touren i USA. Just nu är Linda 82:a och de 90 bästa får kortet. Den här tävlingen räknas även på LPGA så en bra placering i helgen vore guld värt.

Startskottet?

– Fortsätter jag att spela så här bra så kommer det att greja sig, säger hon.

Vägen mot toppen är sällan rak men ofta går det fort när det väl bär av. Kanske blir den här veckan startskottet för Linda Wessberg.

Läs också:

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf