Förlorarna firades – som helgon

SPORTBLADET

LOS ANGELES

Drömmen om Superbowl sprack i morse.

Men för fansen svarade New Orleans Saints ändå för en bragd när NFL-klubben från den orkanhärjade staden tog sig ända fram till mållinjen.

– Saints har blivit en ikon, sa en av åskådarna, Dawn Emery.

Chicago Bears tog hem mästerskapsfinalen med hela 39-14.

Ändå kunde spelarna i Saints lämna arenan i Chicago med raka ryggar.

Så sent som i höstas låg laget i spillror. Klubben hade inte ens någon arena. Superdome hade tvingats stängas på grund av förstörelse sedan den tjänstgjort som skyddsrum under den våldsamma orkanen. Men på något sätt blev det i alla fall spel. Och för invånarna i den skövlade staden blev matcherna ett välkommet avbrott från den dagliga misären.

När det dessutom började gå bra för laget kom vändningen att symbolisera hela New Orleans

– Kampen, att komma tillbaka efter att ha varit utslagen – det är så det känns för oss alla, sa Emery.

Hade det inte varit för Bears hade historien kunnat få en perfekt avslutning. För ett ögonblick såg det otroliga faktiskt ut att kunna hända.

Superbowl – störst

Efter en tung inledning med 0–16 i baken tände Reggie Bushs hoppet med en touchdown på 88 yard. Saints var plötsligt bara två poäng från kvittering. Men efter det tog det slut när Brian Urlacher och de andra i Bears försvar täppte till bakåt. I Chicago i morse visste jublet inga gränser.

– Det här är anledningen till att vi spelar amerikansk fotboll – att nå Superbowl och vinna. Det här slår allt, sa Urlacher.

Chicago ställs mot Indianapolis, som vände ett stort underläge mot New England.

Magnus Sundholm