Spänning utan ”Supersöndag”

SPORTBLADET

Swisch – sommaren i Vilhelmina drar förbi.

Ni som känner till skämt­teckningen (fortfarande väldigt kul) vet vad jag menar.

För det är ju så det känns.

För visst var det alldeles nyss som ­Prem­ier League avslutades och Sir Alex tog hem sin femtielfte titel?

Jaja, ett sommarlov är som bekant inte ­lika långt numera som när man gick i mellanstadiet.

Trodde för en stund att jag skulle få se

Nora ­Strandberg – en av ­silly ­seasons ­hetaste ­övergångar – leda ­studiosändningen under gårdagens Prem­ier League-matcher i Canal plus, men insåg snabbt – när jag hade bänkat mig med hämtpizza och cola – att ”Supersöndag” inte har premiär ännu.

Det blev således ingen studio alls.

Men spänningen gick inte att klaga på. Att Reading lyckades kämpa sig till ett kryss mot de regerande mästarna Man United på Old Trafford trots en man mindre sista tjugo (Dave ­Kitson ­hade varit inne i 40 sekunder – och aldrig rört bollen – när han stämplade Evra så fult att Sir Alex för ett ögonblick såg ­Gabriel Heinze framför sig som vänsterback ­under resten av säsongen) var naturligtvis en bragd – om än inte särskilt rättvist.

Svenchester City ligger därmed före United i tabellen och på söndag är det derbydags i Manchester – följt av prestigemötet Liverpool–Chelsea (på Anfield då naturligtvis). Båda fighterna sänds i Canal plus, hörde jag ”Supersöndag”?

Inför Elfsborgs Champions­League-kval hemma mot Linfield för knappt tre veckor sedan satsade klubben på en live­sändning på nätet. Efter att ha följt ­alla möjliga (och omöjliga) instruktioner

– där man skulle ange sin mejladress, ringa ett speciellt nummer, knappa in en kod med hjälp av talsvar, ”vara god att lägga på ­luren” och invänta ett lösenord – skulle det vara möjligt att se matchen direkt. Kalaset kostade 50 pix. Men något lösenord kom aldrig, trots att vi – i rent utbildningssyfte

– försökte två gånger!

I morgon är både motstånd och kanal av en helt annan kaliber. Elfsborg spelar borta mot Valencia och matchen sänds i TV6.

Skönt.