”Han kommer inte fatta någonting ...”

avKristoffer Bergström, Johan Arvidsson

Jihde varnar Henke för innebandy-sunket

Glöm lyxen på Camp Nou, Old Trafford och Celtic Park.

I dag kliver Henrik Larsson rakt in i supersunkiga Jakobsbergs sporthall – som egentligen är förbjuden att spela i.

– Han kommer inte fatta någonting. Nu måste han ta väskan med sig in på planen, säger Niklas Jihde.

Han har spelat i Europas finaste fotbollsarenor och glidit runt i de stekigaste omklädningsrummen. Men när Henrik Larsson valde att bli innebandyspelare tog han inte fotbollslyxen med sig. 05.30 rullade Henke med ­övriga Helsingborgsspelare i bussen till Stockholm för sin andra match i Superligan.

I eftermiddag väntar Järfälla – i ­seriens tveklöst sunkigaste hall.

– Det finns ingen hall som är värre än den. Nu kommer han bli tvungen att ta med väskan in från omklädningsrummet när matchen börjar, det är han väl inte direkt van vid, säger AIK-spelaren Niklas Jihde.

”Från DDR”

Jakobsbergs sporthall är egentligen inte godkänd för superligan, där kravet är plats för 1000 åskådare. Nu har Järfälla sökt dispens och Henke tvingas in i hallen som Innebandymagazinet kallar för ”ett arv ifrån gamla DDR-tiden”.

För bottenlaget Helsingborg är ­läget lika prekärt som förra veckan.

– Det finns fyra-fem scenarion där hans spetskompetens kommer till rätta. Men det är alldeles för bra för Järfälla att jag säger vilka, de läser ju ­Aftonbladet, säger tränaren Mikael Karlberg.

I Larssons debut mot Jönköping kom han in i andra perioden som högt stötande anfallare – och var med om en stark vändning. I bottenmötet med ­Järfälla ska han ha samma roll.

– Jag vet inte om vi var loja eller rädda förra matchen. Men Henrik lyfter många spelare med sin ­närvaro, säger Karlberg.

Är det lika sporrande att slänga in honom den här gången?

– Det är lite, lite lättare nu när det inte är samma hysteri. Det är lite mer vardag den här gången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy