Läsarna: Du gjorde helt rätt, Ara

SPORTBLADET

Brottaren Ara Abrahamian visade sin ilska och slängde bronsmedaljen på mattan.

Helt rätt, menar majoriteten av aftonbladet.se:s läsare.

– Otroligt skönt att någon vågar gå utanför ramarna för vad som anses vara okej och visa sitt missnöje, skriver signaturen State of the art.

För fyra år sedan tog Ara Abrahamian OS-silver i Aten. Sedan dess har Ara laddat inför nästa olympiska mästerskap och när han nu fick chansen att kämpa om guldet på nytt var brottaren taggad till tusen.

Men guldchansen försvann snöpligt. Efter morgonens semifinal var Abrahamian rasande och ansåg sig bortdömd av domarna. Det var länge oklart om han överhuvudtaget skulle dyka upp och kämpa om en plats på pallen.

Får stöd

Bronsmedaljen tog svensken enkelt hem men när det var dags att ta emot den var Ara fortfarande rasande. Han kastade medaljen på mattan och stegade ut från ceremonin.

Kaoset kring svenske brottaren har engagerat aftonbladet.se:s läsare. Klockan 14 hade drygt 26 000 läsare röstat på frågan ”Var det rätt av Ara Abrahamian att lämna medaljen i protest?” 75 procent svarade ja.

Även i forumet diskuterades händelsen flitigt.

”Otroligt skönt att någon vågar gå utanför ramarna för vad som anses vara ”OK”, och visa sitt missnöje”, skriver signaturen State of the art.

”Om reglerna inte tillåter protester måste man väl få protestera på sitt eget sätt”, skriver 1878.

Tultan håller med och skriver:

”Kanon att du protesterade mot domarbeslutet men det hade varit ännu finare om du lagt medaljen på domarbordet i stället”.

"Dåligt beslut"

Andra tycker tvärtom:

”Ett bra beslut av Ara att brottas sin bronsmatch men ett dåligt beslut att kasta medaljen”, skriver Tigersnoddas.

”Ara må vara hur besviken som helst, men som han uppför sig gör man bara inte”, skriver Dalkar.

Flera grupper har startats på communityn Facebook där medlemmarna ger sitt stöd till brottaren.