”Största tennis-framgången i svensk OS-historia”

SPORTBLADET

Björn Hellberg vågade inte titta – lyssnade på bilradion och körde runt

Tennisoraklet Björn Hellberg blev så tagen av den rafflande semifinalen där Thomas Johansson och Simon Aspelin tog sig vidare till OS-final att han var tvungen att sätta sig i bilen.

– Jag klarade inte av titta på tv:n. Det var för spännande. Men det blev ännu värre i radion. Det var olidligt, säger en lycklig Björn Hellberg till aftonbladet.se

När tredje och avgörande set närmade sig sin upplösning fick han nog.

– Jag satte mig i bilen och slog på radion och började köra runt. Men där var det ännu värre så jag återvände till slut tv:n igen. Där ser man åtminstone vad som händer, säger han.

Han säger att han är imponerad över att Thomas Johansson och Simon Aspelin når en OS-final så sent i sina karriärer.

– Det var en omtumlande upplevelse. Det är två spelare som jag inte trodde på så mycket egentligen. Två som är i slutet av karriären men som lyckas vinna den här matchen genom att kämpa till sig varje poäng. De var illa ute flera gånger men lyckades vända, säger han.

Hur rankar du prestationen?

– Det är den största tennisframgången i svensk OS-historia. Edberg har ett singelbrons och han har även vunnit ett dubbelbrons tillsammans med Anders Järryd. Men det här är större. Jag är tacksam för att de visade vilken raffinerad sport tennis är och hur mycket en boll kan avgöra, säger han.